Суп гаспачо рецепт приготування в домашніх умовах

Суп гаспачо рецепт приготування в домашніх умовах нарізаною цибулькою

Як приготувати гаспачо класичний, рецепт із покроковими фото

Гаспачо — страва з такою красивою і аристократичною назвою! Ну хто б міг подумати, що колись цей суп був їжею бідняків. А зараз він подається в найкращих ресторанах по всьому світу. Свою популярність гаспачо завоював завдяки простоті приготування і доступності інгредієнтів. Цікаве поєднання смаків та освіжаюча властивість цього супу-пюре ідеально підходять для спекотної погоди. І поки на дворі спекотні дні, і так і хочеться скуштувати чогось прохолодного і свіжого, на допомогу господиням приходить рецепт відомої страви сонячної Іспанії — холодний томатний суп гаспачо.

Попри те, що гаспачо вважається класичним томатним супом, томати в нього почали додавати тільки на початку дев’ятнадцятого століття. А до цього моменту готували його з води, оливкової олії, оцту, часнику і черствого хліба. Сьогодні готують багато різновидів гаспачо: із селерою, креветками, крабами, і навіть із полуницею та виноградом. Я наведу класичний рецепт гаспачо, в основі якого свіжі та соковиті помідори.

Інгредієнти:

  • 700 г м’ясистих і соковитих помідорів;
  • 300 г червоного болгарського перцю;
  • 200 г огірків;
  • 100 г червоної цибулі;
  • сік половини лимона;
  • соус табаско;
  • 2 ст.л. оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 скибочки вчорашнього батона;
  • сіль, перець за смаком.

Класичний рецепт томатного супу гаспачо

1. Помідори для томатного супу краще брати ґрунтові. Вони мають більш виражений смак, ніж тепличні. Якщо ґрунтових помідорів немає, то можна взяти помідори чері. Я використовувала в рецепті звичайні ґрунтові помідори сорту «вершки». Вони досить смачні, соковиті та м’ясисті. Для початку нам потрібно промити всі помідори під проточною водою і зробити наколи зубочисткою в декількох місцях. Це допоможе швидко зняти з помідорів товсту та жорстку шкірку.

2. Але для того, щоб шкірка легко знімалася, спочатку потрібно занурити всі помідори в глибоку миску і залити їх окропом на 5 хвилин.

3. Потім знову промиваємо помідори під холодною водою. Тепер шкірка знімається набагато легше.

4. Болгарський перець очищаємо від насіння і вирізаємо плодоніжку. Промиваємо під проточною водою. Розрізаємо на досить великі шматочки. Їх ми будемо занурювати в блендер.

5. Огірки промиваємо, очищаємо і також крупно нарізаємо.

6. З червоної цибулі знімаємо верхній шар із лушпинням. Одну половину цибулини розрізаємо на кілька великих частин для подальшої переробки в блендері. А другу половину нарізаємо дуже дрібно, цією цибулькою ми будемо посипати суп для краси. Дрібно нарізану цибулю накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник.

7. Занурюємо всі нарізані овочі в чашу блендера. Сюди ж видавлюємо 2 зубчики часнику.

8. Подрібнюємо блендером до консистенції супу-пюре.

9. Щоб томатний суп був ніжнішим і в ньому не траплялися томатні кісточки та інші погано перемелені шматочки, протираємо суп через сито.

10. Тепер потрібно додати в суп заправку. Для неї будемо використовувати трохи соусу табаско, половину лимона, 2 ст. л., 2 ст.л. оливкової олії першого віджиму, сіль і перець.

11. Додаємо, перемішуємо.

12. Накриваємо суп кришкою і відправляємо його настоюватися в холодильник на 2 години.

13. А подавати суп будемо з крутонами або грінками — як вам більше подобається. Для їх приготування нарізаємо невеликими кубиками скибочки батона.

14. Викладаємо на розігріту пательню і збризкуємо зверху оливковою олією.

15. Ставимо сковорідку на повільний вогонь і обсмажуємо крутони з усіх боків до золотистого кольору. Також можна підсушити їх у духовці за температури 100-120 градусів близько 20-30 хвилин (у цьому разі їх також потрібно кілька разів перемішувати).

Готовий холодний томатний суп-пюре розливаємо по тарілках і посипаємо дрібно нарізаною цибулькою. Подаємо з крутонами. Смачний освіжаючий літній обід готовий. Смачного! ?

Використані матеріали сайта https://svetkindom.icu/.