Інгредієнти для салату олів’є з ковбасою

Інгредієнти для салату олів'є з ковбасою перець, сіль, сметана

Якщо вам здається, що салат Олів’є — це виключно новорічна страва, ви сильно помиляєтеся. Приготувати його можливо і по «буднях». Головне, знати різні рецепти приготування для того, щоб страва виходила не тільки смачною, а й різноманітною.

Як ми вже сказали, основний інгредієнт Олів’є — це ковбаса. А це означає, що поставитися до її купівлі слід вкрай відповідально. Врахуйте, що економія тут неприйнятна. Вартість кілограма хорошої ковбаски часом перевищує ціну кіло м’яса. Слідкуйте за тим, щоб продукт був виключно свіжим. В іншому разі ви ризикуєте не тільки смаком салату, а й власним здоров’ям.

Вибираючи майонез, також дивіться на терміни придатності. Необхідний посуд для готування — одна велика миска, в якій ви станете змішувати компоненти і пара-друга тарілок меншого розміру для окремих нарізаних компонентів.

Класичний рецепт Олів’є зі свіжим огірочком і вареною ковбасою

Інгредієнти:

  • варена ковбаска — 500 гр.;
  • свіжі огірки — 500 гр.;
  • банка консервованого горошку;
  • салатна цибуля — 150 гр.;
  • морквина — 200 гр.;
  • яйця — десяток;
  • картопля — кілограм;
  • майонез, сіль за смаком.

Особливості приготування:

У каструлі відваріть курячі яйця, моркву і картоплю. Найкраще, якщо овочі ви станете варити окремо — з гігієнічних міркувань. Остудіть продукти, очистіть і наріжте на кубики. Цибулю, огірочки та ковбасу нашаткуйте. Змішайте всі компоненти і посоліть, додайте майонез і горошок.

Рецепт Олів’є з копченою ковбасою

Інгредієнти:

  • мариновані огірки — 350 гр.;
  • морквина — півкіло;
  • яйця — десяток;
  • картопля — кілограм;
  • майонез, сіль за смаком;
  • варена ковбаса або м’ясо курки — півкіло;
  • копчена ковбаска — 250 гр.;
  • банка консервованого горошку.

Особливості приготування:

Яйця, картоплю і моркву відваріть і остудіть. Якщо ви вибрали замість вареної ковбаси куряче м’ясо, відваріть його окремо. Наріжте на невеликі кубики продукти, додайте до них інші інгредієнти. Змішайте всі компоненти, додайте зелений горошок, заздалегідь зливши рідину, посоліть і приєднайте майонез.

Рецепт Олів’є з шинкою та ковбасою

Інгредієнти:

  • копчена ковбаса — 250 гр.;
  • шинка нежирного сорту — півкіло;
  • картопля — кілограм;
  • яйця — 12 штук;
  • морквина — півкіло;
  • мариновані огірочки — 500 гр.;
  • банка зеленого горщика;
  • цибуля — 150 гр.;
  • майонез, свіжа зелень, сіль за смаком.

Особливості приготування:

Вимийте бульби картоплі, відваріть разом із морквою, очистіть і наріжте на акуратні шматочки. Відваріть яйця, очистіть і нашаткуйте. Подрібніть м’ясні продукти, цибулю та огірки. З’єднайте всі компоненти в глибокій мисці, додайте зелений горошок, сіль, майонез. Для того, щоб салат вийшов смачнішим і кориснішим, наріжте в нього улюблену зелень.

Рецепт Олів’є з ананасами та ковбасою

Цікавий момент полягає в тому, що в колишні роки головним компонентом салату Олів’є була зовсім не ковбаса, а справжнісінький ананас. Якщо і ви хочете приємно здивувати себе і свою сім’ю новою стравою, зверніть увагу на цей рецепт. Смак страви — кисло-солодкий. Головне, суворо дотримуйтесь пропорцій, і не використовуйте замість сметани майонез.

Інгредієнти:

  • варена ковбаса — кіло;
  • бульби картоплі — 2 штуки;
  • ананаси консервовані — 200 гр.;
  • зелений горошок — 300 гр.;
  • свіжий огірочок — 2 штуки;
  • яйця — 4 штуки;
  • перець, сіль, сметана.

Особливості приготування:

Відваріть яйця. Правильна кондиція буде досягнута, якщо процес варіння триватиме 8 хвилин. Остудіть продукт, очистіть і наріжте на невеликі кубики.

Бульби картоплі добре промийте і відваріть зі шкіркою. У киплячій воді овочі мають перебувати близько 15 хвилин. Остудіть і зробіть зазначеним вище чином. Наріжте на невеликі кубики всі інші інгредієнти. Посоліть салат, додайте зелений горошок без розсолу, додайте сметану.

Інгредієнти для салату олів'є з ковбасою в каструлі відваріть курячі яйця

Рецепт Олів’є з грибами та ковбасою

Інгредієнти:

  • варена ковбаса — півкіло;
  • бульби картоплі — 4 штуки;
  • горошок зелений — 300 гр.;
  • морквина — 2 штуки;
  • яйця — 2 штуки;
  • зелені огірки — 2 штуки;
  • печериці — 600 гр.;
  • цибуля ріпчаста — 2 штуки;
  • сіль, перець, майонез.

Особливості приготування:

Салат Олів’є прийнято готувати, нарізаючи всі продукти невеликими кубиками. Однак ви можете поекспериментувати, і вибрати такий варіант. Нашаткуйте відварені й очищені яйця тонкою соломкою. Відваріть морквину і натріть її на крупній тертці. Так само вчиніть із бульбами картоплі.

Накришіть на дрібні шматочки цибулю, розжарте сковороду з олією, не перестаючи помішувати обсмажуйте овоч протягом 3 хвилин. Наріжте гриби на шматочки і приєднайте в сковороду до цибулі. Обсмажуйте до випаровування зайвої рідини.

Відкрийте консервований горошок, вилийте рідину. Наріжте ковбаску й огірочки дрібною соломкою. З’єднайте всі продукти, посоліть і поперчіть.

Важливі поради кулінарам

Не варто думати, що в приготуванні салату Олів’є немає нічого складного. Насправді для того, щоб приготувати справді корисну, смачну та ніжну страву, необхідно чимало зусиль. Є кілька хитрощів, які вам корисно дізнатися:

  • якщо ви хочете приготувати зимовий варіант салату, то беріть консервовані огірки. Якщо вам до смаку літні страви, вибирайте свіжі огірочки. Крім того, ви можете спробувати поєднати в одному Олів’є і ті, і інші. Смак від цього не постраждає;
  • традиційно для приготування Олів’є використовується Докторська ковбаса. Крім неї, ви можете вибрати і молочну. Як правило, купують нежирні сорти продукту. Ви можете спробувати замінити варену ковбасу на копчену шинку в будь-якому рецепті;
  • для заправки ви можете приготувати майонез самі. У такому разі дуже смачний салат вам забезпечений;
  • якщо цибуля вам здається занадто гострою, залийте її на кілька секунд окропом. Вона буде ніжнішою, гострота піде. Крім того, ви можете використовувати замість ріпчастого овоча і зелену цибулю. Дехто готує Олів’є і без цибулі зовсім;
  • для того, щоб отримати найсмачніший салат, змішуйте компоненти в правильній черговості. Для початку, ви повинні перемішати один з одним овочі, яйця, після цього — м’ясні продукти. Зелений горошок і цибулю додають у самому кінці. Передчасно солити страву не варто. Також, як і додавати в нього майонез;
  • якщо ви збираєтеся приготувати Олів’є «із запасом», то в цьому випадку додавати сіль і майонез варто в кожну тарілку окремо. Відкладайте необхідну кількість салату в окрему миску, соліть і заправляйте, розкладайте на порції. Інакше продукти почнуть пускати сік, зіпсувавши смак страви;
  • не забувайте про прикрашання. Ви можете викласти поверх салату зелень, горошок, шматочки огірочка, оливки/маслини, ананаса, моркви — будь-які прикраси стануть у нагоді.

Джерело інформації: https://romasblog.icu/