Приготування свинячої рульки в духовці у фользі

Приготування свинячої рульки в духовці у фользі Кладемо її на деко

Вітаю вас! Сьогодні ми приготуємо з вами страву під назвою — свиняча рулька запечена в духовці у фользі. Воно чудово підійде як для звичайної вечері, так і святкового застілля. Єдиний мінус, це треба почекати кілька годин, поки рулька приготується, але заради такої смакоти, можна і потерпіти. Хочу звернути вашу увагу на те, що від маринаду залежить кінцевий результат. Комусь достатньо буде приправити чорним перцем із сіллю, хтось же любить більшу кількість приправ. Я вважаю, що треба експериментувати, і бажано для себе записувати, щоб під час наступного приготування ви не забули, що вам хотілося на той момент гостріше або ще щось. Як варіант, можете подивитися як я раніше готував рульку в рукаві. Купуючи рульку, звертайте увагу на її зовнішній вигляд, щоб не створювати собі додаткову роботу, вибирайте вже очищену. Ну і саму рульку я купую з меншою кількістю сала, намагаюся щоб товщина була до 0.5 сантиметра, все-таки хочеться щоб було більше м’яса.

Інгредієнти:

  • свиняча рулька 1.2-1.5 кг
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка хмелі-сунелі
  • 0.5 чайної ложки чорного перцю
  • 0.5 чайної ложки меленої солодкої паприки
  • 1-2 листочки лаврового листа

    Як приготувати свинячу рульку в духовці у фользі

    Для початку рульку гарненько поскоблимо ножем і помиємо. Потім гострим ножем зробимо проколи. Свиняча шкіра дуже щільна, та й товщина і рульки велика, тому спеціям треба допомогти, щоб вони пробралися всередину.

    Далі зробимо маринад. Насипаємо в піалу всі спеції, видавлюємо туди очищений часник (робимо це за допомогою часникодавилки, ну або подрібнюємо дуже дрібненько за допомогою ножа), кидаємо лаврушку (можна листочки трохи поламати), наливаємо олію і ретельно перемішуємо.

    Потім гарненько змащуємо рульку маринадом, намагаємося його пропхати в надрізи і під шкіру. І прибираємо в холодильник на кілька годин. Можна залишити так, можна загорнути в кульок або харчову плівку. Ну або відразу загорнути у фольгу, як вам більше подобається. Я залишаю відкритою, так би мовити, щоб «дихало».

    Через кілька годин дістаємо рульку з холодильника, кладемо на фольгу і щільно загортаємо, зробивши 2-3 оберти, щоб при приготуванні не витікав сік і не виходив пар.

    Кладемо її на деко або у форму для запікання, ставимо в духовку і запікаємо за температури 180-200 градусів приблизно 2 год.15 хв-2 год.30 хв. Запах готової рульки з’явиться набагато раніше, але не поспішайте діставати, вона має добре пропектися, щоб у середині не виявитися сирою. Через вище зазначений час, дістаньте рульку, акуратно розріжте фольгу і проткніть її ножем, повинен витікати прозорий жир, ніякої крові бути не повинно. За бажанням можна залишити відкритою ще на 10-20 хвилин, щоб вона злегка підрум’янилася.

    Свиняча рулька запечена в духовці у фользі, готова. Викладаємо на велику тарілку і подаємо цілою на стіл, так вона має ефектніший вигляд, потім вже можна і порізати на шматки. Подаємо з гарніром та/або овочевим салатом. Я подав із квашеною капустою. Смачного!

    Ідею запозичено з сайта https://mamablogger.icu/.