Тонкі млинці на молоці без яєць

Тонкі млинці на молоці без яєць нетерпінням їх

Буває така ситуація, коли яйця раптом закінчилися. А млинці вранці у вихідний день ніхто не відміняв. А домашні з нетерпінням їх чекають.

Вихід один — зробити тонкі заварні млинці без яєць. Чому заварні? Бо під дією киплячого молока відбувається диво і млинцеве тісто стає через заварювання борошна абсолютно звичайним. Рецепт млинців без яєць на молоці наступний.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 1 ст;
  • цукор — 2 ст. лож;
  • сіль — 1/3 ч. лож;
  • сода — 1/3 ч. л. лож;
  • лимонна кислота — щеп;
  • окріп — 10 мл;
  • ванілін;
  • молоко — 0,5 л;
  • рослинна олія — 1 ст. лож;
  • вершкове масло — 50 гр.

Як приготувати тонкі млинці на молоці без яєць

Борошно з’єднуємо з цукром. Підсолюємо майбутнє тісто.

Додаємо лимонну кислоту і соду в борошно в невелику ямку. Наливаємо окріп на цю ямку. Почнеться утворення піни. Перемішуємо отриману піну з борошном.

Наливаємо 250 мл молока. Ложкою перемішуємо або перебиваємо вінчиком. Решту молока слід поставити на вогонь.

Наливаємо олію в ємність, де робимо млинцеве тісто. Ще раз проводимо перемішування.

Масло розтоплюємо на тій пательні, на якій будемо проводити смаження млинців.

Виливаємо в заготовку тіста кипляче молоко і розтоплене масло. Усе перемішуємо до однорідності. Всипаємо трохи ваніліну.

Тепер наливаємо тісто на поверхню прогрітої сковорідки і розподіляємо по поверхні. Для цього нахиляємо сковороду то вліво, то вправо.

Перевертаємо млинець, передчасно трохи підчепивши краї з усіх боків.

Змащувати млинці не потрібно. Вони досить маслянисті. Подавати можна з будь-яким смачним варенням, з фруктами, сирковими масами, зі сметаною. Можна їх і так їсти. Вони абсолютно не сухі.

Приємного сніданку зі смачними млинцями без яєць!

Джерело: сайт https://goloborod.icu/