Лазанья з куркою та грибами

На обід можна приготувати лазанью з курячою грудкою, грибами та соусом бешамель. Листи для лазаньї підійдуть свіжі або звичайні з пачки. Рецепт хороший тим, що не вимагає особливих кулінарних навичок, а результат обов’язково сподобається вам і вашим домашнім. Бо соус виходить справді смачним. Особливо якщо ви не поскупитеся додати сир не тільки в прошарок лазаньї, а й у соус бешамель.


Лазанья з куркою та грибами. Фотографія рецепта

Для приготування лазаньї вам знадобиться

  • куряча грудка (філе) — 300г
  • печериці — 300г
  • цибуля ріпчаста — 1/2 шт.
  • перець солодкий — 1 шт.
  • олія рослинна — 2-3 ст.л.
  • масло вершкове — 10г
  • для соусу:

  • борошно — 2 ст.л.
  • молоко — 500 мл
  • пластини лазаньї — 8 шт.
  • сіль — за смаком
  • перець чорний мелений — за смаком
  • сир пармезан (або будь-який твердий) — за смаком.

Рецепт лазаньї

Лазанья з куркою та грибами

Приготувати соус для лазаньї. Для цього спочатку треба пропустити куряче філе через м’ясорубку із середньою решіткою або купити готовий курячий фарш. Цибулю і солодкий перець дрібно порізати і пасерувати на суміші вершкового масла і рослинних олій. Додати до овочевої пасеровки м’ясний фарш і готувати, помішуючи, до напівготовності фаршу. Приправити все сіллю і меленим чорним перцем за смаком.

Лазанья з куркою та грибами

Свіжі печериці протерти вологою паперовою серветкою і дрібно порубати.

Лазанья з куркою та грибами

В окремій сковороді обсмажити до готовності гриби. Посипати їх борошном і готувати, помішуючи ще приблизно 30 секунд.

Лазанья з куркою та грибами

Зняти сковорідку з грибами з плити, влити молоко і добре перемішати. Повернути сковороду на вогонь і готувати, помішуючи, поки соус не загусне. Посолити і поперчити його за смаком.

Лазанья з куркою та грибами

Додати до грибного соусу обсмажений курячий фарш і перемішати. М’ясний соус із грибами для лазаньї готовий. Можна приступати до складання.

Лазанья з куркою та грибами

На дно форми для лазаньї налити приблизно 1 маленький ополоник соусу. На нього покласти листи лазаньї. Чергувати соус і листи лазаньї, поки вони не закінчаться.

Лазанья з куркою та грибами

Верхній шар має бути з соусу.