Лазанья з куркою та грибами
На обід можна приготувати лазанью з курячою грудкою, грибами та соусом бешамель. Листи для лазаньї підійдуть свіжі або звичайні з пачки. Рецепт хороший тим, що не вимагає особливих кулінарних навичок, а результат обов’язково сподобається вам і вашим домашнім. Бо соус виходить справді смачним. Особливо якщо ви не поскупитеся додати сир не тільки в прошарок лазаньї, а й у соус бешамель.

Для приготування лазаньї вам знадобиться
- куряча грудка (філе) — 300г
- печериці — 300г
- цибуля ріпчаста — 1/2 шт.
- перець солодкий — 1 шт.
- олія рослинна — 2-3 ст.л.
- масло вершкове — 10г
- борошно — 2 ст.л.
- молоко — 500 мл
- пластини лазаньї — 8 шт.
- сіль — за смаком
- перець чорний мелений — за смаком
- сир пармезан (або будь-який твердий) — за смаком.
для соусу:
Рецепт лазаньї

Приготувати соус для лазаньї. Для цього спочатку треба пропустити куряче філе через м’ясорубку із середньою решіткою або купити готовий курячий фарш. Цибулю і солодкий перець дрібно порізати і пасерувати на суміші вершкового масла і рослинних олій. Додати до овочевої пасеровки м’ясний фарш і готувати, помішуючи, до напівготовності фаршу. Приправити все сіллю і меленим чорним перцем за смаком.

Свіжі печериці протерти вологою паперовою серветкою і дрібно порубати.

В окремій сковороді обсмажити до готовності гриби. Посипати їх борошном і готувати, помішуючи ще приблизно 30 секунд.

Зняти сковорідку з грибами з плити, влити молоко і добре перемішати. Повернути сковороду на вогонь і готувати, помішуючи, поки соус не загусне. Посолити і поперчити його за смаком.

Додати до грибного соусу обсмажений курячий фарш і перемішати. М’ясний соус із грибами для лазаньї готовий. Можна приступати до складання.

На дно форми для лазаньї налити приблизно 1 маленький ополоник соусу. На нього покласти листи лазаньї. Чергувати соус і листи лазаньї, поки вони не закінчаться.

Верхній шар має бути з соусу.