Ліниві пельмені з м’ясом і грибами

Рецепт ледачих пельменів із м’ясом і грибами для тих, хто любить експерименти на кухні. Тісто для них готують так само, як для звичайних пельменів, а ось ліплять їх зовсім по-іншому. Просто розподіляють м’ясну начинку з грибами по тонко розкачаному тісту, скручують рулетом невеликого діаметра і нарізають маленькими відрізками. Виходить смачно, особливо якщо подати ліниві пельмені зі сметаною.


Ліниві пельмені з м'ясом і грибами. Фотографія рецепта

Для приготування пельменів вам знадобиться

    для тіста:

  • борошно — 250г
  • вода — 100 мл
  • яйце — 1 шт.
  • сіль — 1/2 ч.л.
  • куркума (порошок) — 1/2 ч. л.л.
  • для начинки:

  • фарш м’ясний (змішаний) — 500г
  • гриби (гливи (вешанка або печериці) — 250г
  • цибуля — ріпчаста — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • сіль — за смаком
  • перець чорний мелений — за смаком
  • олія рослинна для смаження.

Рецепт пельменів

Ледачі пельмені з м'ясом і грибами

Замісити тісто для лінивих пельменів, як описано в цьому рецепті. Куркуму додати в борошно перед початком замісу. Скачати тісто в пласт, загорнути в харчову плівку і залишити при кімнатній температурі, поки будете готувати начинку.

Ліниві пельмені з м'ясом і грибами

Гливи вимити під проточною холодною водою, обсушити на паперовому рушнику і дрібно порізати. Цибулю та моркву очистити. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порубати.

Ліниві пельмені з м'ясом і грибами

У сковороді розігріти трохи рослинної олії і пасерувати на ній ріпчасту цибулю. Додати моркву, готувати, помішуючи, ще 1-2 хвилини. Потім перекласти до овочів нарізані гриби і смажити їх до готовності. Посолити та поперчити за смаком. Начинка для лінивих пельменів готова. Зняти сковорідку з плити і дати їй охолонути. Додатково можна подрібнити гриби з овочами в блендері.

Ліниві пельмені з м'ясом і грибами

Змішати м’ясний фарш із грибним так, щоб овочі з грибами якомога рівномірніше розподілилися в м’ясі. Приправити сіллю та меленим перцем.

Ледачі пельмені з м'ясом і грибами

Розділити тісто на 3 частини. На змащеній олією робочій поверхні розкачати 1/3 тіста в прямокутник, намагаючись розтягнути так, щоб тісто було майже прозорим.

Ліниві пельмені з м'ясом і грибами

На розкатане тісто розподілити тонким шаром фарш, відступаючи від країв по всьому периметру 1-2 см.

Ліниві пельмені з м'ясом і грибами

Розрізати пласт тіста з фаршем посередині на 2 рівних прямокутники