Картопля з грибами рецепт із фото

Смажена картопля — це завжди смачно, особливо, якщо вона посмажена з білими, чи іншими лісовими грибами на сковорідці. Рецепт дуже простий — обсмажуємо окремо гриби, смажимо картоплю до появи засмажок, з’єднуємо їх разом на сковорідці, додаємо нарізану тонкими півкільцями ріпчасту цибулю, прогріваємо, і подаємо цю грибну страву до столу.
Інгредієнти
- Білі (або інші лісові) гриби — 1кг.;
- Картопля — 1 кг.;
- Пару невеликих головок цибулі ріпчастої;
- Небагато зелені — для подачі;
- Рослинна олія — для смаження;
- Сіль і чорний перець;

Сходив до лісу, набрав білих, та й не тільки, грибів, вирішив приготувати ось таку смачну в усіх відношеннях страву. Смажити гриби і картоплю ми будемо окремо, щоб продукти в сковороді не тушкувалися, а саме — смажилися! Приступимо.

Всю картоплю для початку почистимо, потім наріжемо її ось такими невеликими брусочками,

Перемістимо картоплю в глибокий посуд, заллємо її холодною водою, приберемо поки що в сторону,

Тепер займемося грибами. Промиємо їх, відріжемо і поскоблимо ніжки,

Наріжемо білі гриби шматками середнього розміру (з урахуванням того, що вони сильно засмажаться під час теплової обробки),

Установимо сковорідку на вогонь, наллємо в неї олію, почекаємо, коли вона нагріється, після чого, відправимо гриби смажитися.

Обсмажимо гриби до рум’яного стану, потім посолимо і поперчимо їх за смаком,

Картоплю відкинемо на друшляк, почекаємо поки зіллється вся вода,

Також, нагріємо на сковороді олію, і будемо смажити картоплю до утворення піджарок,

Наріжемо цибулю тонкими півкільцями,

Коли картопля набуде необхідного ступеня прожарювання, з’єднаємо її з цибулею, перемішаємо,

Хвилини через 3 відправимо до картоплі смажені білі гриби,

Ще раз усе добре перемішаємо, потомимо нашу пісну страву ще хвилини 3-4, після чого,

Подамо смажену картоплю з грибами до столу, прикрасивши за бажанням овочами та посіченою зеленню кропу і петрушки. Приємного апетиту!