Фаршировані гриби печериці в духовці рецепт

Фаршировані гриби печериці в духовці рецепт Можна трохи поперчити

Раджу приготувати ці приголомшливі фаршировані печериці, запечені в духовці. Цю просту і водночас дуже смачну страву можна подати у вигляді закуски або як вишуканий гарнір до смаженого м'яса. Але як би ви його не подавали, ці апетитні грибочки завжди зникають зі столу першими. Отже, ділюся своїм фірмовим рецептом фаршированих печериць.

(30 шт. фаршированих грибів)

  • 30 шт. печериць
  • 6 ст.л. тертого твердого сиру
  • 6 ст.л. дрібно різаної ріпчастої цибулі
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • свіжа зелень
  • сіль
  • перець
  • Йдемо на базар або супермаркет за печерицями. Грибочки вибираємо молоді, середньої величини та зі світлими пластинками. Великі гриби з розкритими капелюшками легше начиняти, але смак у них значно гірший.
  • Капелюшки відокремлюємо від ніжок, миємо в холодній воді. Надовго замочувати гриби не варто, оскільки печериці подібно до губки вбирають у себе воду. Капелюшки просушуємо серветкою.
  • Цибулю дрібно ріжемо, тушкуємо на слабкому вогні, поки не стане м'якою.
  • Ніжки гарненько промиваємо, дрібно ріжемо, а потім додаємо до цибулі.
  • Обсмажуємо начинку 5-7 хвилин на рослинній олії, солимо. Можна трохи поперчити, але з перцем обережно, оскільки пряна приправа здатна повністю перебити ніжний смак печериць.
  • У злегка остиглу начинку додаємо потертий твердий сир.
  • Отриманою масою акуратно, щоб не пошкодити наші грибні заготовки, фаршируємо капелюшки печериць.
  • Начинки для фаршированих грибів теж можна робити різні, наприклад: цибуля + ніжки печериць + варене яйце + рубана зелень; куряче філе + ніжки печериць + ложка майонезу; гриби + шинка + сир + цибуля; креветки + часник + сир.
  • Нафаршировані печериці викладаємо начинкою догори на деко, яке попередньо обов'язково змащуємо рослинною олією.
  • Деко з фаршированими грибочками ставимо в добре розігріту духовку. Запікаємо печериці в духовці 25-30 хвилин за температури 180С.
  • Печериці, фаршировані сиром, що виділяють просто божественний аромат, виймаємо з духовки.
  • Якщо плануємо подати їх на гарнір до м'яса, то подаємо гарячими. Якщо плануємо зробити грибний аперитив або закуску, то кожен фарширований капелюшок кладемо на крекер або на намазаний маслом хліб. Подаємо теплими або холодними. Спробуйте, дуже смачно, такі бутербродики розлітаються в один момент.

P.S. Час запікання фаршированих печериць можна зменшити, якщо капелюшки печериць попередньо проварити 5 хвилин, а потім начиняти. Але в цьому випадку гриби віддають частину свого смаку воді, і страва виходить не настільки смачною.

Джерело інформації: сайт https://tururutu.icu/