Котлети з тріски на пару

Котлети з тріски на пару дітям

Рибні котлети, приготовані в мультиварці на парі — чудова дієтична страва, смачна та корисна. Їх можна приготувати з фаршу найрізноманітніших риб: щуки, минтая, горбуші, хека і навіть із рибних консервів. Я ж цього разу приготувала котлети з філе тріски. Рецепт, утім, цілком годиться і для будь-якої іншої риби.

Для приготування рибних котлеток за цим рецептом найпростіше взяти філе або готовий фарш. Я так і зробила. Продуктів і часу знадобилося зовсім небагато.

Смачні рибні котлети з тріски, ніжні й повітряні, сподобаються і дорослим, і дітям. Вони низькокалорійні, а отже, їх спокійно можуть їсти ті, хто худне. А приготування на пару робить їх особливо корисними!

Інгредієнти

  1. Філе тріски — близько 1 кг
  2. Ріпчаста цибуля — 1 велика цибулина
  3. Пластівці вівсянки — неповна мультисклянка
  4. Невелика скибочка білого хліба
  5. Яйце за бажанням
  6. Сіль за смаком

Хочете приготувати зрази, які стануть улюбленою стравою вашої родини? Ознайомтеся з рецептом на https://koshkindomik.icu/jak-prigotuvati-zrazi-v-multivarci.html, де ви знайдете всі необхідні інгредієнти та покрокові інструкції.

img_7598.jpg

Як приготувати смачні дієтичні рибні котлети з тріски на пару

Розморожуємо брикет із рибним філе за кімнатної температури. Промиваємо під водою і віджимаємо зайву рідину, щоб фарш не вийшов рідким.

Пропускаємо філе тріски та очищену цибулину через м’ясорубку. Додаємо пластівці вівсянки, сіль за смаком і яйце. Можна обійтися і без яйця, якщо фарш добре тримає форму. Пластівці вівсянки можна замінити білим хлібом, розмоченим у молоці або воді. Якщо будете використовувати вівсяні пластівці, краще їх промити водою, оскільки вони можуть гірчити.
img_7601.jpg

Перемішуємо рибну масу. Даємо постояти хоча б пів години, щоб пластівці набрякли.
img_7604.jpg

Зачерпуємо фарш ложкою і відбиваємо руками, формуючи котлету. У мультиварочну чашу наливаємо воду до нижньої позначки. Встановлюємо контейнер для варіння на парі та складаємо туди наші рибні котлети.
img_7606.jpg

Вмикаємо режим варіння на парі на 30 хвилин. Після сигналу рибні котлети з тріски готові. На гарнір можна подати відварені макарони та солоності.
img_7632.jpg