Цезар із сьомгою рецепт класичний із фото

Цезар із сьомгою рецепт класичний із фото лимонний сік

«Цезар» із сьомгою — це одна з варіацій популярного салату північноамериканської кухні, який люблять в усьому світі, подають у ресторанах, кафе та готують у домашніх умовах. Основною складовою цієї варіації рецепта є риба, яка відмінно поєднується з іншими традиційними для салату «Цезар» інгредієнтами: з хрустким листям салату, вареними яйцями і з особливою заправкою.

Для приготування салату в домашніх умовах підходить слабосолона, копчена або смажена сьомга. Щоразу страва буде, звичайно ж, звучати по-новому, але в будь-якому разі вийде дуже смачною. У сьогоднішньому рецепті з фото я покажу, як готувати «Цезаря» із сьомгою холодного копчення, з листовим салатом, яйцями та крутонами. Для заправки використовую, крім оливкової олії, ще парочку цікавих інгредієнтів, а саме яйця, зварені особливим чином, і вустерський соус. Вийде дуже смачно!

Інгредієнти

  • свіжа, солона або копчена сьомга 200 г
  • куряче яйце 1 шт.
  • салат 0,5 пуч.
  • пармезан 20 г

Інгредієнти для крутонів

  • батон 2 скибочки
  • оливкова олія 1 ст. л.
  • часник 1 зуб.

Інгредієнти для заправки

  • часник 1 зуб.
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • куряче яйце 1 шт.
  • гірчиця 0,5 ч. л.
  • лимонний сік 0,5 ч. л.
  • вустерський соус 2-3 краплі
  • сіль 2 щіп.
  • чорний перець 1 щіпка.

Як приготувати салат «Цезар» із сьомгою в домашніх умовах

  1. Для початку я приготувала крутони. Обрізала з батона скоринку і подрібнила м’якуш невеликими кубиками 1х1 см. У пательні підігріла 1 ложку оливкової олії і додала в неї зубчик часнику, розчавленого плоским боком ножа. Щойно часник підрум’янився, прибрала його зі сковороди. На ароматизованій олії швидко обсмажила хлібні кубики на сильному вогні, до рум’яної скоринки. Крутони вийшли хрусткими зовні та м’якими всередині.
  2. Сьомгу (копчену або солону) нарізала тонкими скибочками. Якщо у вас сира риба, то її потрібно попередньо обсмажити. Робиться це таким чином. На розігріту сковорідку з оливковою олією викладіть філе сьомги, без кісток, додайте сіль і перець. Обсмажте рибу до рум’яної скоринки, збризніть лимонним соком, зніміть з вогню і дайте охолонути, потім наріжте кубиком або тонкими скибочками.
  3. Окремо я приготувала соус. Для цього відварила яйце за рецептом Кардіні (винахідник салату «Цезар»): довела велику кількість води до кипіння і в окріп опустила свіже яйце рівно на 1 хвилину, а потім дістала його та залишила вистигати за кімнатної температури. За рахунок такого способу варіння яйце набуло оригінального, дуже ніжного смаку і консистенції. Охолоджене яйце я розбила в миску, додала кілька крапель вустерського соусу, лимонний сік, оливкову олію, гірчицю, сіль і перець, а також часник, пропущений через прес. Добре перемішала за допомогою вінчика до однорідності.
  4. Окремо відварила 1 яйце круто, потім очистила і нарізала його на 8 частин.
  5. Листя салату промила і порвала руками. Виклала їх на тарілку для подачі і заправила половиною соусу. Акуратно перемішала.
  6. Зверху виклала сьомгу та нарізане куряче яйце. Полила соусом, що залишився.
  7. Додала грінки та присипала салат тертим пармезаном.

Салат «Цезар» із сьомгою в домашніх умовах готовий! Подавати його слід одразу після приготування, можна доповнити страву келихом білого вина. Приємного апетиту!

.

Використано ідеї з сайта https://sitelife.icu/