Цезар із пекінською капустою та куркою рецепт
Інгредієнти
Пекінська капуста — 1 качан
Куряча грудка готова — 0,5 шт.
Сир твердих сортів — від 5 ст.л.
Батон, багет або інший білий хліб
Часник — 1-2 зубчики
Оливкова олія — 1 ст.л.
Заправка для «Цезаря» — до 5 ст.л.
- 164 кКал
- 15 хв.
Процес приготування
У наших краях у продуктових магазинах у будь-яку пору року доступна пекінська капуста, тому я стала дедалі частіше замінювати нею листові салати айсберг або ромен у салаті «Цезар»! Готую з пекінською практично будь-які його варіації: з креветками, з беконом. Можете подивитися зібрану на сайті колекцію салатів «Цезар».
Частіше за всі інші варіанти в нашому сімейному меню «Цезар» із куркою і, по-моєму, з пекінською капустою він виходить вельми гармонійним на смак. З курячої грудки мені дуже подобається готувати пастрому, її соковиті шматочки — саме те для салатів! Так само годиться куряче м’ясо, приготоване будь-яким способом: запечене в духовці, зварене у воді або на парі тощо.д.
Візьміть на замітку рецепт заправки для «Цезар» або приготуйте соус на основі майонезу, додавши в нього часник, лимонний сік, вустерський соус або анчоуси та сир твердих сортів.
Для салату «Цезар» з пекінською капустою і куркою підготуйте інгредієнти за списком.
Приготуйте сухарики бажаного розміру та форми з білого хліба. Батон або багет можна нарізати кубиком або тонкими скибочками. Чіабатту можна просто порвати руками на шматочки. Змастіть пензликом або збризніть заготовки сухариків оливковою олією і посипте подрібненим часником. Підсушіть сухарі на деку в духовці.
Курячу грудку наріжте тонкими скибочками. Тут пастрома, для якої в якості спецій я взяла суміш каррі.
Вимийте та обсушіть пекінську капусту. Потім нашаткуйте листя. За бажанням можете нашаткувати їх повністю або тільки їхню листову частину, попередньо видаливши щільні жили.
Сир твердих сортів натріть. У цьому варіанті взято ірландський білий чеддер, а традиційно використовується пармезан, саме він дає той самий смак, але згодяться і смакові аналоги пармезану.
Зберіть салат порційно на плоскому блюді. Спочатку гіркою викладіть порцію листя пекінської капусти, полийте його соусом «для Цезаря» в кількості приблизно 1 столова ложка, посипте тертим сиром теж близько 1 столової ложки.
Розкладіть скибочки курячого м’яса та помідора.
Полийте салат другою порцією соусу. Подавайте відразу ж, супроводивши салат хрусткими сухариками та добре посипавши тертим сиром.
Салат «Цезар» із пекінською капустою та куркою готовий.
За матеріалами https://astralite.icu/