Шашлик із курки в духовці на шпажках рецепт із фото

Шашлик із курки в духовці на шпажках рецепт із фото м'яса шашлик вийде

Добрий день дорогі читачі. Шашлик із курки приготувати не складно. Куряче м'ясо маринується швидко, готується теж швидко, і витрат у такому разі дуже мало, тому що м'ясо та інгредієнти для маринаду коштують не дорого.

Звісно, можна будь-якої миті піти й купити вже готове замариноване м'ясо для шашлику та просто посмажити його будь-яким доступним способом, не заморочуючись із маринадом тощо. Але все ж я вважаю що приготований шашлик на власному маринаді буде набагато смачнішим і кориснішим за покупний. Так як всі інгредієнти будуть ті які вам більше подобаються.

Шашлик із курячого філе в духовці простий рецепт приготування

  • 1 кг курячого філе.
  • 1 головка цибулі.
  • 3-4 часточки часнику.
  • 2-3 ч. ложки червоної солодкої паприки.
  • Рослинна олія.
  • 1-2 ч. ложки чорного меленого духмяного перцю.
  • Сіль за смаком.

Філе, звісно, бажано брати охолоджене, оскільки із замороженого м'яса шашлик вийде, м'яко кажучи, не особливо смачним. Бо заморозка вбиває м'ясо. І так охолоджене філе нарізаємо на шматки не менше 3-4 см. і складаємо в загальну миску. Не солимо поки що.

Далі будемо готувати маринад. Раніше для маринування м'яса поголовно всі використовували оцет, але це не правильно. Найкраще маринує м'ясо це цибулевий сік. Тому беремо цибулю чистимо її і за допомогою блендера подрібнюємо її в кашку.

Часник додається для аромату. Його також потрібно подрібнити як і цибулю, тому якщо почистити ці два інгредієнти разом, то і разом їх можна подрібнити.

Далі додаємо паприку, чорний перець, і 3-4 столових ложки рослинної олії. За бажанням можна додати трохи рубаної петрушки або кропу.

Перемішуємо м'ясо і залишаємо його на 2-3 години полежати в нашому маринаді. Також не забуваємо додати трохи солі. Але тільки небагато. Так як краще приготувати м'ясо не до солоним ніж пересолити його.

Після 2-3 годинного перебування м'яса в маринаді можна його вже готувати. Беремо шпажки рівномірно наколюємо на них шматки м'яса. Не пам'ятаю де, але колись давно попалися мені ось такі невеликі шампури. Спеціально для приготування шашлику в духовці вони невеликі зручні та компактні. Але звісно їх завжди можна замінити на звичайні шпажки. Які можна купити практично в будь-якому кулінарному магазині.

Далі залишається застелити деко пергаментом, розподілити на ньому шампури і поставити готуватися в духовку. Робимо температуру 230-240 градусів і ставимо деко в духовку. Якщо у вас є ще й гриль у духовці так це просто чудово. Шашлики вийдуть як на багатті. Такі ж рум'яні та засмаглі. При приготуванні м'яса в духовці потрібно буде кілька разів його перевернути, щоб м'ясо добре просмажилося з усіх боків.

Шашлик готовий приємного апетиту.

Шашлик із курки в рукаві

  • 1 кг курячих стегенець.
  • 2-3 головки цибулі.
  • 2-3 ст. ложки соєвого соусу.
  • Сік 1 лимона.
  • Чорний перець.
  • Рослинна олія.

М'ясо нарізати не потрібно, оскільки у нас стегна і вони більш-менш одного розміру. Відразу займемося приготуванням маринаду.

Для маринаду потрібно подрібнити тільки два найголовніших інгредієнта, це цибуля і часник. І звісно з приходом прогресу зробити це тепер дуже просто. Очищаємо цибулю і часник закладаємо їх у чашу блендера і через 1 хвилину все готово. Це раніше кухарі проливали сльози нарізаючи цибулю, сьогодні раз кнопку натиснув і все готово.

Соєвий соус змішуємо із запашним перцем, лимонним соком, і будь-якими спеціями за вашим бажанням. Сіль додавати не потрібно, бо соєвий соус досить солоний і якщо ще додати сіль, то можна зіпсувати страву.

Перемішаємо інгредієнти додамо рослинну олію. Олія в маринаді також один з головних інгредієнтів, оскільки вона обволікає кожен шматок м'яса, тим самим просочуючи його ароматом спецій.

В одну велику миску викласти стегна. Додати до них подрібнену цибулю і часник. Добре перемішати руками. Викласти другу частину маринаду і знову все добре перемішати рукою. Перемішуємо так що б кожне стегно було в маринаді. Накриваємо кришкою і залишаємо в прохолодному місці на 3-4 години.

Цей варіант маринаду можна застосовувати не тільки для приготування шашлику в духовці. Він також добре підійде і для приготування на вугіллі.

Але сьогодні ми готуємо шашлик в рукаві, тому перекладаємо курячі стегна в рукав, закриваємо його з двох боків і робимо кілька проколів зверху, щоб виходила пара. Готуємо за температури 200-220 близько 30-40 хвилин. За 10 хвилин до готовності можна рукав розкрити для того щоб утворилася рум'яна скоринка. Приємного апетиту.

Незвичайний рецепт курячого шашлику в банці

  • 1 кг курячого м'яса.
  • 500 гр. Помідорів.
  • 1-2 головки цибулі.
  • Рослинна олія. Сіль і перець за смаком.
  • Спеції для шашлику.

Цибулю і часник подрібнити змішати з перцем, рослинною олією і сіллю.

М'ясо нарізати на шматки залити його маринадом, додати спеції, перемішати. Залишаємо на 1-2 години в холодильнику або просто прохолодному місці.

Помідори режим великими кільцями що б вони змогли втриматися на шпажках. Якщо помідори не надто великі, то можна просто розрізати на 2 половинки.

На шпажки одягаємо м'ясо і помідори по черзі. Складаємо готові кроки в банку. Для особливої пікантності можна в банку покласти 3-4 часникових шматочки.

Накриваємо банку кришкою з фольги і ставимо в холодну духовку. Якщо поставити в гарячу є ризик що від перепаду температур скло може лопнути.

Готуємо шашлик у банці за температури 190-200, такий шашлик приблизно готується від 1-2 години. Орієнтир поява рум'яної скоринки на шматках м'яса.

Після вимикаємо духовку і даємо скляній банці трохи охолонути. Потім дістаємо акуратно шпажки і подаємо на стіл із рубаною зеленню і свіжими овочами.

Рецепт курячого шашлику з ананасами

  • 500 гр. Курячої грудки.
  • 100 соєвого соусу.
  • 100 томатного кетчупу.
  • 1 банка консервованих ананасів.

Грудку нарізати ось такими смужками.

Соєвий соус змішаємо з кетчупом і добре розмішати що б кетчуп розійшовся.

Нарізані шматки скласти в миску і залити маринадом. Залишити на 1-2 години.

Ананаси бажано брати кільцями, оскільки їх потім простіше нарізати на ось такі трикутники.

Беремо підготовлене м'ясо нанизуємо змійкою, але на кожному повороті робимо ананасовий прошарок.

Деко або форму застелити фольгою викласти шпажки.

Поставити в гарячу духовку і готувати м'ясо при 180-200 градусах приблизно 30-40 хвилин. Багато з тих, кого доводилося пригощати такою смакотою, просили добавки, тож готуйтеся робити такі шашлики не одноразово. Усім приємного апетиту.

Рецепт гірчичного маринаду для курячого шашлику в духовці

  • 2 курячі грудки.
  • 2 столових ложки гірчиці.
  • 2 столові ложки майонезу.
  • 1 велика морква.
  • Сіль і перець за смаком.

Грудку промити, нарізати однаковими шматками. Бажано не надто крупно, щоб довго не чекати, коли воно промаринується і просмажиться.

Викладаємо м'ясо в миску заправляємо гірчицею і перемішуємо.

Потім додаємо майонез, сіль і перець за смаком і знову добре все перемішуємо. Також можна додати свої улюблені спеції. Або купити просто спеції для курячого шашлику. Добре перемішаємо і залишимо на 1-1,5 можна прямо в кімнаті, не обов'язково прибирати його в холодильник, за півтори, дві години з м'ясом нічого страшного не станеться.

Поки маринується м'ясо візьміть моркву, почистіть її і наріжте кільцями. Нанизуємо м'ясо з морквою на шпажки.

Деко застелити фольгою, викласти шпажки.

Ставимо в розігріту духовку і готуємо шашлик до появи скоринки. Потім дістаємо деко акуратно перевертаємо шпажки на інший бік і знову готуємо до скоринки.

У середньому скоринка з'являється через 15-20 хвилин. Так що на все про все йде близько 40 хвилин.

Джерело: https://blogreceptov.icu/