Суп із рибних консервів
Рецепти супів із рибних консервів дуже прості та не потребують багато часу. Це саме те, що потрібно для великої родини. Підійдуть як консерви в олії, так і в томаті. Щоб зрозуміти, яку саме рибу використовувати, спробуйте різні варіанти. Так ви знайдете саме той рецепт, який стане улюбленим у колі рідних. Калорійність на 100 грамів рибного супу 53 ккал.
Суп із рибних консервів — фото рецепт покроково
Приготування цього чудового супу займає менше години. Він одночасно легкий і наваристий. Такий супчик зігріє вас взимку, а влітку його можна їсти холодним. Поєднання продуктів тут дуже легке та свіже.
Інгредієнти
- Консерви рибні в олії: 1 банка
- Картопля середня: 4 шт.
- Ріпчаста цибуля: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Вода: 3 л
- Сіль, перець: за смаком
- Лавровий лист: 1 шт.
- Рослинна олія: 2 ст. л.
Інструкція приготування
-
У каструлі з товстим дном нагрійте олію, киньте туди цибулю, порізану середніми кубиками, подрібнений часник і моркву (заморожену можна не розморожувати). Смажте до золотистого кольору цибулі.
-
Очищену картоплю поріжте кубиками або брусочками і відправте в каструлю до засмажки.
-
Відкрийте консерви (найкраще вибрати сардину, але можна і будь-яку) і теж перекладіть шматочки риби в каструлю.
-
Залийте холодною водою на два пальці вище всіх інгредієнтів. Дайте закипіти. Посоліть за смаком. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 20 хвилин (до повної готовності картоплі).
-
Перед самим закінченням варіння додайте перець і лавровий лист. Через 10-15 секунд зніміть із плити. Подавайте ще через 10 хвилин, щоб перша страва трохи охолола. Влітку можна додати в тарілку свіжий рубаний кріп.
Суп із рибних консервів горбуші, сайри, скумбрії, сардини
Легкий дієтичний супчик готується просто, а швидкість його приготування особливо оцінять працюючі господині. Цей варіант підійде абсолютно для будь-яких рибних консервів: горбуші, сардини, сайри.
Секрет ніжного смаку в засмажці. Овочі не потрібно обсмажувати. Їх слід томити на повільному вогні з додаванням невеликої кількості рослинної олії.
Необхідні інгредієнти:
- 1 баночка скумбрії в олії;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 3 картоплини;
- Сіль за смаком;
- Лавровий лист;
- Пучок петрушки та кропу;
- 1 ст. л. оливкової олії.
Що робимо:
- Картоплю ріжемо шматочками тієї форми та розміру, які вам подобаються. У каструлю наливаємо 2 л води, доводимо до кипіння і закидаємо картоплю. Цибулю ріжемо навпіл. Кожну половину ще на двоє, а потім соломкою. На сковороду наливаємо трохи олії, виставляємо мінімальний вогонь і пасеруємо цибулю до прозорості.
- Моркву розрізаємо вздовж на 4 частини, а потім шматочками, але не надто тонкими. Можна просто потерти на тертці. Відправляємо моркву в сковорідку з цибулевою пасеровкою і тушкуємо до м’якості.
- Коли картопля зварилася, викладаємо в каструлю зажарку і консерви (попередньо подрібнивши ножем). Додаємо сіль, лавровий лист. Проварюємо ще кілька хвилин.
- В останню чергу кладемо дрібно посічену зелень, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо супу настоятися мінімум 20 хвилин. Після цього можна розливати по тарілках.
Чи хочете здивувати своїх близьких незвичайним десертом? Спробуйте приготувати смажені банани за рецептом, який знаходиться на сторінці https://mamisichki.online/smazheni-banani.html. Ця страва вражає своєю ніжністю та ароматом, який нагадує про тропіки.
Рецепт супу з рибної консерви з картоплею та рисом
Ситну, економну, але водночас дуже смачну першу страву можна приготувати всього за півгодини. Навіть якщо у вас зовсім немає часу на оброблення риби, це не привід відмовлятися від рибного супу. З баночки сайри в олії виходить ароматний, наваристий бульйон.
Необхідні інгредієнти:
- 1 банка сайри;
- 300 г картоплі;
- 1 невелика морквина;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- 1 ч. л. паприки;
- Сіль і перець за смаком;
- 50 г рису;
- Лавровий лист;
- 1,5 л води.
Приготування:
- Чистимо овочі, миємо їх. Вливаємо воду, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Картоплю ріжемо середнім кубиком і відправляємо в киплячу воду. Рис добре промиваємо під проточною водою, поки вона стане прозорою, і теж додаємо. Варимо до готовності картоплі (15-20 хв).
- У сковорідку наливаємо рослинну олію та розігріваємо. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. Пасеруємо на середньому вогні до прозорості, безперервно помішуючи, щоб не підгорів. Моркву натираємо на середній тертці й обсмажуємо разом із цибулею ще 2 хв. Додаємо сіль, перець і паприку.
- Дістаємо шматочки риби з консервної банки, трохи подрібнюємо і викладаємо в суп. Рідину можна вилити в каструлю, так бульйон стане більш наваристим. Кладемо лавровий лист. Закриваємо кришкою і варимо ще 5 хвилин.
- Вимикаємо вогонь, даємо супу трохи охолонути і настоятися (хвилин десять), після чого розливаємо по тарілках. Подаємо з будь-якою дрібно рубаною зеленню.
Поради та рекомендації
Рибний суп із консерви особливо гарний тим, що не вимагає жодних кулінарних навичок. Досить дотримуватися рецепта, щоб вийшла ідеальна страва з першого разу. Однак потрібно знати деякі особливості:
- Рибні консерви — готовий до вживання продукт, тому додавати їх до супу слід у самому кінці, шматочки риби залишаться цілими.
- Консерви мають у своєму складі чимало солі, тому солити суп потрібно вже після додавання риби.
- Купуючи консерви, обов’язково звертайте увагу на термін придатності та цілісність банки. Неякісний продукт зіпсує смак і нашкодить здоров’ю.
- Із копчених рибних консервів виходить дуже смачний розсольник. Для приготування інших супів краще брати звичайні в олії.
- Як відомо, у жерстяній банці крім риби ще досить багато маринаду. Його теж можна сміливо додавати в суп. Це зробить рибний смак більш насиченим.
- Крім рису можна використовувати перловку, пшоно, ячну або пшеничну крупу грубого помелу. А ось гречка може перебити смак риби.
- Експериментуйте і з овочами. Наприклад, додайте білокачанну капусту, вийде варіація щі на рибному бульйоні.
Як видно, зі звичайної баночки рибних консервів можна приготувати не тільки бутерброди або салатик, а й повноцінну страву для всієї родини. А за смаком такі супчики нічим не поступаються справжній юшці. На закінчення відео-рецепт: суп із кільки в томатному соусі з вермішеллю.