Суп із рибних консервів

Рецепти супів із рибних консервів дуже прості та не потребують багато часу. Це саме те, що потрібно для великої родини. Підійдуть як консерви в олії, так і в томаті. Щоб зрозуміти, яку саме рибу використовувати, спробуйте різні варіанти. Так ви знайдете саме той рецепт, який стане улюбленим у колі рідних. Калорійність на 100 грамів рибного супу 53 ккал.

Суп із рибних консервів — фото рецепт покроково

Приготування цього чудового супу займає менше години. Він одночасно легкий і наваристий. Такий супчик зігріє вас взимку, а влітку його можна їсти холодним. Поєднання продуктів тут дуже легке та свіже.

Інгредієнти

  • Консерви рибні в олії: 1 банка
  • Картопля середня: 4 шт.
  • Ріпчаста цибуля: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Вода: 3 л
  • Сіль, перець: за смаком
  • Лавровий лист: 1 шт.
  • Рослинна олія: 2 ст. л.

Інструкція приготування

  1. У каструлі з товстим дном нагрійте олію, киньте туди цибулю, порізану середніми кубиками, подрібнений часник і моркву (заморожену можна не розморожувати). Смажте до золотистого кольору цибулі.

    Суп із рибних консервів

  2. Очищену картоплю поріжте кубиками або брусочками і відправте в каструлю до засмажки.

    Суп із рибних консервів

  3. Відкрийте консерви (найкраще вибрати сардину, але можна і будь-яку) і теж перекладіть шматочки риби в каструлю.

    Суп із рибних консервів

  4. Залийте холодною водою на два пальці вище всіх інгредієнтів. Дайте закипіти. Посоліть за смаком. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 20 хвилин (до повної готовності картоплі).

    Суп із рибних консервів

  5. Перед самим закінченням варіння додайте перець і лавровий лист. Через 10-15 секунд зніміть із плити. Подавайте ще через 10 хвилин, щоб перша страва трохи охолола. Влітку можна додати в тарілку свіжий рубаний кріп.

    Суп із рибних консервів

Суп із рибних консервів горбуші, сайри, скумбрії, сардини

Легкий дієтичний супчик готується просто, а швидкість його приготування особливо оцінять працюючі господині. Цей варіант підійде абсолютно для будь-яких рибних консервів: горбуші, сардини, сайри.

Секрет ніжного смаку в засмажці. Овочі не потрібно обсмажувати. Їх слід томити на повільному вогні з додаванням невеликої кількості рослинної олії.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 баночка скумбрії в олії;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 3 картоплини;
  • Сіль за смаком;
  • Лавровий лист;
  • Пучок петрушки та кропу;
  • 1 ст. л. оливкової олії.

Що робимо:

  1. Картоплю ріжемо шматочками тієї форми та розміру, які вам подобаються. У каструлю наливаємо 2 л води, доводимо до кипіння і закидаємо картоплю. Цибулю ріжемо навпіл. Кожну половину ще на двоє, а потім соломкою. На сковороду наливаємо трохи олії, виставляємо мінімальний вогонь і пасеруємо цибулю до прозорості.Суп із рибних консервів
  2. Моркву розрізаємо вздовж на 4 частини, а потім шматочками, але не надто тонкими. Можна просто потерти на тертці. Відправляємо моркву в сковорідку з цибулевою пасеровкою і тушкуємо до м’якості.Суп із рибних консервів
  3. Коли картопля зварилася, викладаємо в каструлю зажарку і консерви (попередньо подрібнивши ножем). Додаємо сіль, лавровий лист. Проварюємо ще кілька хвилин.Суп із рибних консервів
  4. В останню чергу кладемо дрібно посічену зелень, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо супу настоятися мінімум 20 хвилин. Після цього можна розливати по тарілках.Суп із рибних консервів

Чи хочете здивувати своїх близьких незвичайним десертом? Спробуйте приготувати смажені банани за рецептом, який знаходиться на сторінці https://mamisichki.online/smazheni-banani.html. Ця страва вражає своєю ніжністю та ароматом, який нагадує про тропіки.

Рецепт супу з рибної консерви з картоплею та рисом

Ситну, економну, але водночас дуже смачну першу страву можна приготувати всього за півгодини. Навіть якщо у вас зовсім немає часу на оброблення риби, це не привід відмовлятися від рибного супу. З баночки сайри в олії виходить ароматний, наваристий бульйон.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 банка сайри;
  • 300 г картоплі;
  • 1 невелика морквина;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 ч. л. паприки;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 50 г рису;
  • Лавровий лист;
  • 1,5 л води.

Приготування:

  1. Чистимо овочі, миємо їх. Вливаємо воду, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Картоплю ріжемо середнім кубиком і відправляємо в киплячу воду. Рис добре промиваємо під проточною водою, поки вона стане прозорою, і теж додаємо. Варимо до готовності картоплі (15-20 хв).Суп із рибних консервів
  2. У сковорідку наливаємо рослинну олію та розігріваємо. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. Пасеруємо на середньому вогні до прозорості, безперервно помішуючи, щоб не підгорів. Моркву натираємо на середній тертці й обсмажуємо разом із цибулею ще 2 хв. Додаємо сіль, перець і паприку.Суп із рибних консервів
  3. Дістаємо шматочки риби з консервної банки, трохи подрібнюємо і викладаємо в суп. Рідину можна вилити в каструлю, так бульйон стане більш наваристим. Кладемо лавровий лист. Закриваємо кришкою і варимо ще 5 хвилин.Суп із рибних консервів
  4. Вимикаємо вогонь, даємо супу трохи охолонути і настоятися (хвилин десять), після чого розливаємо по тарілках. Подаємо з будь-якою дрібно рубаною зеленню.Суп із рибних консервів

Поради та рекомендації

Рибний суп із консерви особливо гарний тим, що не вимагає жодних кулінарних навичок. Досить дотримуватися рецепта, щоб вийшла ідеальна страва з першого разу. Однак потрібно знати деякі особливості:

  • Рибні консерви — готовий до вживання продукт, тому додавати їх до супу слід у самому кінці, шматочки риби залишаться цілими.
  • Консерви мають у своєму складі чимало солі, тому солити суп потрібно вже після додавання риби.
  • Купуючи консерви, обов’язково звертайте увагу на термін придатності та цілісність банки. Неякісний продукт зіпсує смак і нашкодить здоров’ю.
  • Із копчених рибних консервів виходить дуже смачний розсольник. Для приготування інших супів краще брати звичайні в олії.
  • Як відомо, у жерстяній банці крім риби ще досить багато маринаду. Його теж можна сміливо додавати в суп. Це зробить рибний смак більш насиченим.
  • Крім рису можна використовувати перловку, пшоно, ячну або пшеничну крупу грубого помелу. А ось гречка може перебити смак риби.
  • Експериментуйте і з овочами. Наприклад, додайте білокачанну капусту, вийде варіація щі на рибному бульйоні.

Як видно, зі звичайної баночки рибних консервів можна приготувати не тільки бутерброди або салатик, а й повноцінну страву для всієї родини. А за смаком такі супчики нічим не поступаються справжній юшці. На закінчення відео-рецепт: суп із кільки в томатному соусі з вермішеллю.