Грибний суп

Особливі шанувальники грибів ніколи не пропустять можливість поласувати наваристим, але водночас надзвичайно легким грибним супчиком. Варити його можна зі свіжих, морожених і сухих грибів. Головне, не перестаратися зі спеціями і не заглушити чудовий грибний аромат.

Простий і смачний грибний суп — покроковий фото-рецепт

Курка відмінно поєднується з грибами не тільки в салатах або печені, а й у перших стравах. При цьому легкий курячий бульйон набуває особливо тонкого грибного аромату, а вершки роблять консистенцію густою та однорідною.

Інгредієнти

  • Білі гриби: 400 г
  • Куряче філе: 500 г
  • Картопля: 400 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вермішель дрібна: 30 г
  • Сіль, чорний перець: за смаком
  • Лавровий лист: 1 шт.
  • Запашний горошок: 2-3 шт.

Інструкція приготування

  1. Беремо продукти за списком для грибного супу. Рецепт передбачає варіації. Вермішель можна замінити рисом або пшоном. Гриби підійдуть не тільки лісові білі, а й культурні гливи, печериці, шампіньйони.

    Грибний суп

  2. Заморожені білі гриби опускаємо в каструлю і заливаємо водою. Варимо 10 хвилин після закипання і відкидаємо на друшляк. Якщо використовуються печериці чи гливи, то їх можна одразу смажити і попередньо не відварювати.

    Грибний суп

  3. Куряче філе миємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо в попередньо розігріту на пательні олію і смажимо до золотистого кольору. Шумівкою вибираємо обсмажене філе і укладаємо в каструлю, в якій будемо варити суп.

    Грибний суп

  4. Гриби нарізаємо на маленькі шматочки і викладаємо в сковороду з рослинною олією, в якій обсмажували філе. Смажимо до золотистого кольору і перекладаємо за допомогою шумівки до м’яса. У каструлю наливаємо гарячу воду (приблизно 2,5 літра) і ставимо на вогонь.

    Грибний суп

  5. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці й викладаємо в сковороду з олією, в якій смажилися гриби. Пасеруємо овочі до м’якості.

    Грибний суп

  6. У пасеровані овочі виливаємо вершки, доводимо до кипіння. Прибираємо з вогню.

    Грибний суп

  7. Картоплю нарізаємо соломкою.

    Грибний суп

  8. Закладаємо картоплю в киплячий бульйон, солимо, додаємо приправи, лавровий лист, запашний перець горошком. Коли картопля звариться і стане м’якою, додаємо вермішель і пасеровані овочі з вершками. Даємо потомитися ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

    Грибний суп готовий! Насолоджуйтеся!

    Грибний суп

Грибний суп із лісових грибів

Перший же рецепт відкриє всі таємниці класичного супу з грибів. Для густоти в нього можна додати якусь крупу, наприклад, гречку. Рецепт настільки простий, що з ним може впоратися навіть чоловік. І це підтверджує відео наприкінці.

  • 600 г лісових грибів;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 4 ст.л. сирої гречки;
  • олія рослинна для пасерування;
  • сіль, зелень.

Приготування:

  1. Гриби ретельно помийте від піску та сміття. Завантажте в каструлю відповідного об’єму і залийте холодною водою.
  2. Після закипання зменшіть газ, трохи присоліть і варіть не менше 40 хвилин.
  3. Гречку промийте в холодній воді та разом із натертою морквою відправте в каструлю.
  4. З цибулини зніміть верхній шар, наріжте чверть кільцями і спасеруйте в невеликій порції олії до золотистого кольору.
  5. Викладіть піджарку разом з олією в киплячий суп. Варіть до готовності гречки.
  6. Наприкінці досоліть, якщо потрібно, вимкніть вогонь і подавайте через 10-15 хвилин.

Грибний суп у мультиварці — покроковий рецепт із фото

Мультиварка — справжній чарівний горщик, у якому виходить неймовірно наваристий і смачний суп із грибів. Готувати його доведеться трохи довше, але воно того варте.

  • 500 г реберець свинячих;
  • 500 г свіжих грибів (можна печериць);
  • 1 велика картоплина;
  • 1 великий помідор;
  • середня головка цибулі;
  • невелика морквина;
  • сіль;
  • олія рослинна;
  • зелень за бажанням.

Грибний суп

Приготування:

  1. На дно мультиварочної чаші влийте трохи олії.

Грибний суп

2. Гриби наріжте четвертинками, моркву та цибулю дрібними кубиками.

Грибний суп

3. Викладіть підготовлені овочі в розігріту олію. Поставте їх томитися в потрібному режимі.

Грибний суп

4. Через 40 хвилин додайте дрібно рубану зелень і помідор, нарізаний кубиками. Перемішайте та протушкуйте ще 20 хвилин.

Грибний суп

5. Перекладіть грибну масу в порожню тарілку. У чашу ж влийте воду і покладіть реберця. Варіть бульйон протягом 1 години.

Грибний суп

6. Картоплю наріжте як зазвичай.

Грибний суп

7. Як тільки програма варіння бульйону закінчиться, викладіть у чашу картоплю і грибну масу.

Грибний суп

8. Посоліть і готуйте суп у режимі «Тушкування» ще 40 хвилин.

Грибний суп

Рецепт грибного супу з печериць

Раніше суп зі свіжих грибів готували тільки в сезон. Сьогодні використовуючи печериці зварити ароматну та корисну гарячу страву можна в будь-який момент.

  • 500 г печериць;
  • 3 картоплини;
  • по одній морквині та цибулині;
  • олію для підсмажування;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Налийте в каструлю приблизно 1.5 л води. Як тільки вона закипить, киньте порізані середніми скибочками печериці. Одразу ж додайте трохи солі та спеції, варіть 10 хвилин при малому кипінні.
  2. Картоплю очистіть від шкірки, наріжте, як зазвичай, і завантажте в грибний відвар. Варіть ще 15 хвилин.
  3. Цибулинку та морквину подрібніть довільно й обсмажте в невеликій порції олії до м’якості. Викладіть піджарку в суп.
  4. Через 10 хвилин зніміть каструлю з плити, укутайте її рушником і дайте настоятися грибному супу не менше години.

Відео рецепт докладно розповість про те, як зварити грибний суп із глив з помідорами.

Суп із білих грибів — дуже смачний рецепт

Білий гриб по праву вважається королем серед інших видів свого сімейства. Не дивно, що суп із білих грибів перетворює банальний обід на справжнє свято.

  • 250 г білих грибів;
  • 3 картопляні бульби;
  • 1 цибулина;
  • стільки ж морквини;
  • 1 ст.л. борошна;
  • 200 мл вершків (за бажанням);
  • 1 ст.л. олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль;
  • лавровий лист, чорний мелений перець, пара горошин запашного.

Приготування:

  1. Грибочки промийте якомога краще, наріжте їх великими шматочками. Завантажте в каструлю з холодною водою і доведіть до кипіння. Пінку, що з’явилася, зніміть, трішки присоліть і варіть при легкому бурлінні не менше 40 хвилин.
  2. Картоплю поріжте приблизно такими скибочками, що й гриби. Киньте її в каструлю разом із лаврушкою і запашним перцем.
  3. Довільно нарізані цибулю та моркву обсмажте в будь-якій олії за бажанням. Щойно овочі зазолотяться і стануть м’якими, перекладіть їх разом із жирком у суп.
  4. Ложку борошна швиденько обсмажте без олії на сковороді до карамельного відтінку. Зачекайте, поки вона охолоне, перекладіть у чашку і розведіть парою ложок холодної води до однорідності.
  5. Тонкою цівкою, не перестаючи помішувати, влийте спочатку борошняну суміш, а потім теплі вершки.
  6. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте зубчик часнику, пропущений через давилку. Через хвилину суп вимкніть.

Грибний суп

Смачний грибний суп із лисичками

Лисички, мабуть, перші лісові гриби, які з’являються на нашому столі. Не дивно, що суп із ними здається ще смачнішим і ароматнішим.

  • 3.5 л води;
  • 300 г свіжих лисичок;
  • 2 картоплини;
  • 1 морквина;
  • 1 маленька головка цибулі;
  • сіль, олія для смаження.

Приготування:

  1. Лисички ретельно помийте, видаліть дрібне сміття і пісок. Перекладіть їх у каструлю і залийте довільною кількістю окропу.
  2. Залиште на 7-10 хвилин, рідину злийте і ще раз промийте в холодній воді.
  3. Закип’ятіть 3.5 л води й опустіть у неї підготовлені гриби. Як тільки ще раз закипить, зніміть піну, що з’явилася, а вогонь зменшіть. Варіть близько 1 години.
  4. Потім завантажте нарізану довільними скибочками картоплю.
  5. Морквину потріть крупно, цибулю — подрібніть. Зробіть на рослинній олії засмажку, довівши овочі до м’якості та легко золотистого відтінку.
  6. Викладіть піджарку в киплячий супчик і варіть ще 20-25 хвилин.
  7. Наприкінці додайте сіль на свій смак.

Грибний суп

Як приготувати грибний суп із сушених грибів

Вся принадність сушених грибів полягає в тому, що для приготування супу потрібна всього одна велика жменя. А смак і наваристість буде така ж, як і зі свіжими.

  • 50 г сухих грибів;
  • 1.5 л води;
  • 4 середні картоплини;
  • 1 невелика морквина;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 2 лаврових листків;
  • 2 ст.л. борошна;
  • шматочок вершкового масла для засмажки;
  • сіль.

Якщо ви шукаєте цікаві та корисні матеріали для домашнього використання, варто звернути увагу на сайт https://yakyaroblu.online/. Тут ви знайдете безліч порад, рецептів та ідей, які допоможуть зробити ваше повсякденне життя більш комфортним та насиченим. Від кулінарних експериментів до практичних порад – цей ресурс стане вашим надійним помічником у різних життєвих ситуаціях.

Приготування:

  1. Сухі гриби промийте від можливого пилу і залийте склянкою окропу. Залиште на півгодини для набухання.
  2. Моркву і цибулю почистіть, наріжте дрібно і обсмажте на вершковому маслі до карамельного відтінку. Наприкінці додайте борошно, швидко перемішайте і через 1-2 хвилини вимкніть вогонь.
  3. Воду, в якій замочувалися гриби, злийте в каструлю з киплячою водою. Самі гриби наріжте невеликими шматочками і відправте туди ж.
  4. Через 20 хвилин безперервного кипіння на невеликому вогні закладіть картоплю, порізану дрібними кубиками.
  5. Ще через 10-15 хвилин додайте засмажку, сіль і лаврове листя.
  6. Варіть ще 10-15 хвилин до м’якості картоплі. Після вимкнення вогню, дайте грибному супу настоятися не менше 15 хвилин.

Грибний крем суп або суп пюре

Надзвичайно ніжна і гладка консистенція грибного крем-супу в поєднанні з його чудовим ароматом підкорює з першої ложки. Така страва гідно прикрасить урочисту вечерю.

  • 500 мл бульйону з овочів або грибів;
  • 400 г печериць;
  • невеликий шматочок кореня селери;
  • 1 середня морквина;
  • 2 середні головки цибулі;
  • 2-3 часникових зубки;
  • 250 мл сухого вина (білого);
  • ¾ дуже жирних (не менше 35%) вершків;
  • щіпка чебрецю;
  • сіль, мелений перець чорний;
  • оливкова олія;
  • трохи твердого сиру для подачі.

Приготування:

  1. Цибулини наріжте середніми півкільцями. Влийте в глибоку сковорідку оливкову олію, щойно вона прогріється, викладіть цибулю. Смажте на невеликому вогні при періодичному помішуванні не менше 25-30 хвилин.
  2. У цей час помийте і почистіть гриби, один найкрасивіший відкладіть (для прикраси), всі інші розріжте на кілька частин. Моркву і корінець селери поріжте кружальцями, часник — подрібніть довільно.
  3. У товстостінну каструлю влийте трохи олії й обсмажте на ній до м’якості (приблизно 10 хвилин) селеру і моркву. Додайте часник і гриби, смажте при помішуванні ще 5 хвилин.
  4. Киньте в каструлю дрібку чебрецю і влийте вино. Після закипання варіть овочі на повільному вогні 5 хвилин, не накриваючи.
  5. Пізніше додайте карамелізовану цибулю, сіль, перець і влийте бульйон. Щойно суп закипить, варіть його ще 7-10 хвилин на середньому вогні, щоб рідина википіла приблизно вдвічі.
  6. Пробийте супчик занурювальним блендером до гладкості, вогонь знизьте до мінімуму. Влийте вершки, перемішайте і прогрійте хвилинку, не даючи масі закипіти.
  7. Для подачі: відкладений грибок наріжте найтоншими пластинками, сир — довгастими плоскими скибочками. У тарілку налийте порцію грибного супу-пюре, зверху покладіть скибочку сиру і пластинку гриба.

Грибний суп із заморожених грибів

Якщо в грибний сезон ви встигли наморозити багато різних грибів, то варити з них смачні супчики можна цілий рік. Їх можна їсти в піст і навіть під час дієти.

  • 3.5 л води;
  • 400 г заморожених грибів;
  • по 2 середні цибулини та морквини;
  • 1 ст.л. сирої манки;
  • 4 середні картоплини;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль;
  • зелень і сметана для подачі.

Приготування:

  1. Дістаньте гриби з морозилки приблизно за 20-40 хвилин до початку готування.
  2. Налийте в каструлю холодну воду, завантажте злегка відталі гриби і доведіть до кипіння на середньому вогні. Щойно закипить, вогонь зменшіть і варіть 20 хвилин.
  3. Картоплю почистіть, наріжте довільно і відправте в каструлю до грибків.
  4. Цибульку поріжте дрібненько, морквину натріть. Обсмажте до золотистого кольору в розігрітому на сковороді вершковому маслі.
  5. Перекладіть засмажку в киплячий суп, додайте на свій смак сіль та інші приправи.
  6. Зачекайте, поки картопля повністю звариться, і тонкою цівкою всипте сиру манку, не забуваючи енергійно помішувати, щоб не з’явилися грудочки.
  7. Прокип’ятіть ще 2-3 хвилин і вимикайте газ. Подавайте ще через 10-15 хвилин із зеленню та сметанкою.

Грибний суп

Грибний суп із сиром

Вважається, що грибний суп із сиром винайшли французи. Сьогодні ж цю популярну гарячу страву може приготувати будь-яка господиня, якщо буде слідувати простому покроковому рецепту. Важливо: цей супчик не можна готувати про запас, тому беріть продукти строго на певну кількість порцій.

  • 400 г хорошого твердого сиру;
  • 300 г грибів;
  • 1.5 л води;
  • 2-3 картоплини (можна без неї);
  • 2 ст.л. вершкового масла;
  • 2 великі цибулини;
  • ½ ст. білого сухого вина;
  • 4 ст.л. оливкової олії;
  • 3 ст.л. борошна;
  • сіль, білий перець; мускатний горіх;
  • ½ ст. вершків;
  • кілька гілочок свіжої селери.

Приготування:

  1. Картоплю і гриби поріжте приблизно однаковими кубиками, одну цибулину — тонкою соломкою.
  2. Розігрійте в каструльці близько 2 ст.л. оливкової олії та обсмажте овочі протягом кількох хвилин на сильному вогні.
  3. Влийте вино і протушкуйте ще кілька хвилин, щоб випарувався алкоголь. Влийте потрібну кількість гарячої води, після закипання зніміть піну, зменшіть газ і варіть близько 20-25 хвилин.
  4. Додайте дрібно порубане листя селери та подрібніть гарячий суп занурювальним блендером.
  5. Посоліть грибний суп-пюре за смаком, додайте білий малогострий перець, мускатний горіх і натертий на дрібній тертці сир.
  6. Доведіть масу на повільному вогні до легкого кипіння, влийте вершки і додайте вершкове масло. Вимкніть вогонь і залиште на деякий час.
  7. А поки що наріжте другу головку цибулі товстими кільцями, обережно обваляйте їх у борошні та обсмажте з обох боків на залишках оливкової олії. Подайте смажені кільця цибулі із сирно-грибним супом-пюре.

Грибний суп

Суп із грибами та плавленим сиром

Звичайний плавлений сирок цілком замінює дорогий твердий сир. Страва виходить більш демократичною за вартістю, але не менш смачною і наваристою.

  • 500 г свіжих печериць;
  • 3-4 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 2 плавлених хорошої якості сирка;
  • 50 г середньожирних вершків;
  • 40 г вершкового масла;
  • сіль, мускатний горіх, білий перець за смаком.

Приготування:

  1. Налийте в невелику каструльку приблизно 1.5 л води. Доведіть до кипіння й опустіть нарізану кубиками картоплю.
  2. Поки картопля вариться, поріжте печериці тоненькими пластинками. Розжарте на сковороді олію та обсмажте грибочки протягом 3-5 хвилин при помішуванні.
  3. Додайте в пательню до грибів цибульку, нарізану чверть кільцями. Посипте перцем і мускатним горіхом, смажте ще 3-5 хвилин.
  4. Швиденько поріжте плавлені сирки невеликими кубиками, щоб він швидше розплавився, і відправте їх на сковорідку. Підлийте трохи бульйону з каструлі.
  5. Протушкуйте масу кілька хвилин. Як тільки сир повністю розплавиться, вилийте сирно-грибну масу в каструлю.
  6. Посоліть на свій смак, влийте теплі вершки, дайте закипіти і вимкніть вогонь.
  7. Через 5-10 хвилин настоювання подавайте.
  8. Хочете приготувати наваристий грибний суп із сирками на курячому бульйоні? Дивіться детальну відео інструкцію.

Грибний суп із вершками — дуже ніжний рецепт

Дуже ніжний грибний суп-пюре з вершками подається в багатьох ресторанах як вишуканий делікатес. Але використовуючи наступний рецепт, не важко буде приготувати його в домашніх умовах.

  • 300 г печериць;
  • 1 невелика цибулина;
  • 1-3 картоплини;
  • 150 мл жирних вершків;
  • 30 г вершкового масла;
  • сіль, зелень.

Приготування:

  1. Доведіть до кипіння приблизно 1.5 л води. Закладіть почищену і порізану невеликими кубиками картоплю. (За допомогою картоплі можна регулювати густоту супу: для рідкого достатньо 1 бульби, для густішого пюре — візьміть 2-3 штуки.)
  2. Печериці помийте, очистіть від верхньої шкірки та наріжте пластинками. Обсмажте їх до золотистої скоринки в половині порції вершкового масла.
  3. Перекладіть обсмажені гриби в порожню тарілку, а на сковороді, додавши залишки олії, спасеруйте порізану півкільцями цибулю.
  4. Щойно картопля стане м’якою, викладіть у суп гриби з цибулею і варіть при малому бурлінні не більше 5 хвилин.
  5. Посоліть, влийте жирні строго кімнатної температури вершки, доведіть до кипіння. Киньте дрібно нарізану зелень і вимкніть вогонь.
  6. Дайте постояти 3-5 хвилин і пробийте суп блендером до отримання кремоподібної маси.

Грибний суп

Грибний суп із перловкою

Перлова крупа дуже корисна для організму, а особливо «для мізків». Доведено, що саме перловка загострює мислення і підвищує кмітливість. Не пропустіть нагоди і приготуйте грибний суп із перловкою.

  • 0.5 ст. сирої перловки;
  • 300 г грибів;
  • 5-6 середніх картоплин;
  • 1 головка цибулі;
  • рослинна олія;
  • лаврушка;
  • сіль;
  • кілька горошин запашного перцю.

Приготування:

  1. Спочатку добре помийте перловку і залийте її холодною або гарячою водою. Залиште приблизно на півгодини.
  2. У цей час поріжте гриби середніми шматочками й опустіть у каструлю з окропом (2,5-3 л). Відваріть їх на невеликому газу протягом 15-20 хвилин.
  3. Дістаньте відварені гриби шумівкою. Відцідіть із перловки всю рідину і закладіть її в киплячий грибний бульйон. Варіть близько 30-40 хвилин.
  4. Тепер відправте в суп очищену і нарізану довільними кубиками картоплю.
  5. Цибулю дрібненько нарубайте і швиденько до золотистості обсмажте її в невеликій порції рослинної олії.
  6. Додайте гриби з бульйону і смажте все разом на малому газу ще 5-7 хвилин.
  7. Перекладіть грибну піджарку в суп, посоліть і приправте за смаком. Якщо перловка недостатньо м’яка, то варіть до її повної готовності, у протилежному випадку достатньо 3-5 хвилин при тихому бурлінні.
  8. Зніміть з плити і дайте супчику постояти не менше 15 хвилин.

Грибний суп

Грибний суп із куркою

Грибний суп, приготований за таким рецептом, виходить ще смачнішим і наваристішим. Особливої ситності йому додає куряче м’ясо.

  • 300-400 г курячого філе;
  • 300 г грибів;
  • 150 г тонкої вермішелі;
  • по одній середній цибулині та морквині;
  • 2-3 часникових зубки;
  • вершкове масло і рослинна олія;
  • сіль, кріп.

Приготування:

  1. Візьміть свіжі або заморожені гриби. (Можна використовувати і сухі в кількості приблизно 50 г, але їх слід завчасно замочити.) Опустіть їх у холодну воду, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть при малому бурлінні близько години.
  2. Картоплю почистіть, наріжте довільно і викладіть у каструлю з киплячим грибним бульйоном. Самі гриби за бажанням можна залишити в супі або використати для приготування інших страв.
  3. Куряче філе наріжте невеликими шматочками. Розігрійте в пательні суміш вершкового масла та олії (по 1 ст. л. олії; по 1 ст. л. олії).л.) і обсмажте курку до золотистого кольору.
  4. За цей час почистіть і поріжте цибулю з морквою. Обсмажте разом з куркою до золотистого кольору (5-7 хвилин).
  5. Відправте м’ясну піджарку в суп і варіть до повної готовності картоплі.
  6. Посоліть за смаком, киньте кілька жмень тонкої вермішелі. Проваріть 2-5 хвилин (залежно від якості макаронних виробів), додайте подрібнений часник і вимкніть.
  7. Дайте супчику постояти хвилин 10-15, при цьому вермішель дійде, а страва трохи охолоне.

Грибний суп

Як варити грибний суп зі свіжих грибів

Класичний рецепт по кроках опише процес приготування супу зі свіжих грибів. Крім основного інгредієнта знадобляться звичайнісінькі продукти, які завжди є на кухні.

  • 150 г свіжих (будь-яких) грибів;
  • 1 середня морквина;
  • 1 цибулина;
  • 3-4 середні картоплини;
  • 1 ст.л. вершкового масла;
  • стільки ж рослинної;
  • сіль.

Приготування:

  1. Свіжі грибочки гарненько помийте, якщо потрібно, видаліть шкірку, зріжте всі зіпсовані місця і край ніжки.
  2. Наріжте підготовлені гриби великими шматочками і закладіть їх у каструлю з 3 л холодної води. Відразу ж трохи посоліть і варіть після закипання близько 20-25 хвилин, поки грибні шматочки не опустяться на дно.
  3. А поки почистіть картоплю і наріжте її невеликими кубиками. Як тільки гриби зваряться, додайте картоплю.
  4. Очищену морквину натріть крупно, цибулину порубайте чверть кільцями. Обсмажте овочі на розігрітій рослинній олії до м’якості та появи карамельної скоринки.
  5. Через приблизно 15-20 хвилин після закладки картоплі перекладіть овочеву піджарку в каструлю з киплячим супом.
  6. Досоліть на свій смак, проваріть ще 5-7 хвилин і зніміть з плити.
  7. Киньте в каструлю шматочок вершкового масла і за бажанням рубану зелень. Через 10-15 хвилин подавайте.

Грибний суп

Як приготувати суп на грибному бульйоні — рецепт

Відварили грибочки для іншої страви? Не виливайте бульйон — з нього вийде приголомшливий суп!

  • 2 л грибного бульйону;
  • 5-6 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. молока;
  • 2 ст.л. борошна;
  • для пасерування олію рослинну;
  • щіпка сухого базиліку;
  • сіль.

Приготування:

  1. Бульйон поставте на великий вогонь і доведіть до кипіння.
  2. Картоплю почистіть, поріжте середніми брусочками і закладіть у киплячу грибну основу. Після закипання, вогонь зменшіть.
  3. Влийте трохи рослинної олії в сковорідку і розігрійте її. Цибулину очистіть від лушпиння і нарубайте дрібними кубиками. Пасеруйте їх на малому вогні до золотистого відтінку.
  4. Посипте цибулю прямо на пательні борошном, швидко перемішайте і влийте молоко. Дайте потомитися кілька хвилин.
  5. Щойно картопля повністю звариться, додайте в каструлю молочно-цибулеву пасеровку, сіль і дрібку базиліку.
  6. Дайте ще раз закипіти та зніміть із плити. За бажанням пробийте блендером, щоб отримати пюре або подавайте як є.
  7. До речі, на грибному бульйоні можна приготувати навіть наваристі щі з кислою капустою.