Рецепт розсольнику в мультиварці
Сьогодні ми приготуємо розсольник у мультиварці. Рецептів цієї першої страви існує безліч: з м’ясом і куркою, з рибою і субпродуктами, можна приготувати і вегетаріанський розсольник. А я цього разу пропоную вашій увазі рецепт приготування в мультиварці розсольнику з перловкою та курячим філе.
Розсольник дуже любимо на Русі. Це споконвічна страва російської національної кухні. А сучасний технічний прогрес дає нам змогу готувати розсольник із перловкою в мультиварці, витративши на це значно менше сил і свого часу, ніж під час приготування традиційним способом.
Єдиний обов’язковий інгредієнт розсольнику — солоні огірки. Все інше можна варіювати залежно від стану вашого холодильника, гаманця і кулінарної фантазії. До речі, розсольник можна взагалі не солити, налив натомість побільше огіркового розсолу.
Подають розсольник зі сметаною і свіжим чорним хлібом. Замість хліба, втім, до розсольнику можна подати пиріжки з м’ясом, рибою або лівером.
Рецепт розсольнику в мультиварці
Що нам знадобиться для приготування розсольнику в мультиварці:
- 1 куряча грудка або філе
- 4 картоплі
- 1 морквина
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 солоні огірки
- половинка мульти склянки перловки
- 1 столова ложка томатної пасти
- 2-3 листочки лаврового листа
- сіль, спеції за смаком
- розсіл від огірків за бажанням (я не додавала)
- 2 літри води
Чому королівська ватрушка в мультиварці виходить повітрянішою за духовкову? Секрет розкривається на сторінці https://yarablogerka.shop/recept-korolivskoi-vatrushki-v-multivarci.html, де використовують техніку парової бані для тіста. Авторка пропонує додати в тісто трохи газованої води та лимонного соку – реакція цих інгредієнтів під час нагріву створює ефект «подушки». На завершення страву прикрашають золотою або срібною їстівною фольгою – ідеально для новорічного столу.
Як приготувати розсольник у мультиварці
Насамперед промиємо перловку і заллємо її окропом, щоб вона набухла, поки ми займаємося підготовкою інших продуктів.
Почистимо овочі. Моркву натремо на крупній тертці. Нашаткуємо цибулю і поріжемо кубиками картоплю.
Куряче філе поріжемо шматочками.
Кубиками поріжемо солоні огірки.
Вмикаємо режим «випічка» на 30 хвилин. 2 хвилини йде підігрів каструльки + 8 хвилин обсмажуємо цибулю з морквою. Далі кладемо столову ложку томатної пасти.
Засипаємо порізані солоні огірки, перемішуємо. Закладаємо куряче філе.
Перемішуємо.
Засипаємо картоплю, перловку, сіль, спеції, лавровий лист.
Заливаємо гарячою водою і вмикаємо режим «тушкування» на 1,5 години.
Після сигналу розсольник у мультиварці з перловкою готовий! Розливаємо по тарілках. Смачного!