Котлети з тріски на пару
Рибні котлети, приготовані в мультиварці на парі — чудова дієтична страва, смачна та корисна. Їх можна приготувати з фаршу найрізноманітніших риб: щуки, минтая, горбуші, хека і навіть із рибних консервів. Я ж цього разу приготувала котлети з філе тріски. Рецепт, утім, цілком годиться і для будь-якої іншої риби.
Для приготування рибних котлеток за цим рецептом найпростіше взяти філе або готовий фарш. Я так і зробила. Продуктів і часу знадобилося зовсім небагато.
Смачні рибні котлети з тріски, ніжні й повітряні, сподобаються і дорослим, і дітям. Вони низькокалорійні, а отже, їх спокійно можуть їсти ті, хто худне. А приготування на пару робить їх особливо корисними!
Інгредієнти
- Філе тріски — близько 1 кг
- Ріпчаста цибуля — 1 велика цибулина
- Пластівці вівсянки — неповна мультисклянка
- Невелика скибочка білого хліба
- Яйце за бажанням
- Сіль за смаком
Хочете приготувати зрази, які стануть улюбленою стравою вашої родини? Ознайомтеся з рецептом на https://koshkindomik.icu/jak-prigotuvati-zrazi-v-multivarci.html, де ви знайдете всі необхідні інгредієнти та покрокові інструкції.
Як приготувати смачні дієтичні рибні котлети з тріски на пару
Розморожуємо брикет із рибним філе за кімнатної температури. Промиваємо під водою і віджимаємо зайву рідину, щоб фарш не вийшов рідким.
Пропускаємо філе тріски та очищену цибулину через м’ясорубку. Додаємо пластівці вівсянки, сіль за смаком і яйце. Можна обійтися і без яйця, якщо фарш добре тримає форму. Пластівці вівсянки можна замінити білим хлібом, розмоченим у молоці або воді. Якщо будете використовувати вівсяні пластівці, краще їх промити водою, оскільки вони можуть гірчити.
Перемішуємо рибну масу. Даємо постояти хоча б пів години, щоб пластівці набрякли.
Зачерпуємо фарш ложкою і відбиваємо руками, формуючи котлету. У мультиварочну чашу наливаємо воду до нижньої позначки. Встановлюємо контейнер для варіння на парі та складаємо туди наші рибні котлети.
Вмикаємо режим варіння на парі на 30 хвилин. Після сигналу рибні котлети з тріски готові. На гарнір можна подати відварені макарони та солоності.