Салат мімоза з горбушею класичний рецепт із фото покроково
Цей салат неспроста отримав назву однойменної квітки, адже останній його шар складають яєчний жовток або твердий сир, які мають яскравий жовтий колір, немов квітка мімози. Для приготування страви можна використовувати будь-які рибні консерви. Салат «Мімоза» з горбушею, рецепт якого ми пропонуємо, має безліч варіантів приготування, а простий набір продуктів робить його доступним і таким популярним серед господинь.
Класичний салат «Мімоза» з горбушею
Простий у приготуванні та ситний салат чудово підходить як для святкового застілля, так і для буденної сімейної вечері.
Час приготування: 25 хвилин Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- горбуша консервована у власному соку, філе (300-400 г);
- картопля варена (3-4 шт.);
- морква варена (2-3 шт.);
- цибуля ріпчаста (2 шт.);
- оцет столовий, 9%, вода (для маринаду, 2 ст. л.). л.,100 мл);
- яйце куряче варене (4 шт.);
- майонез (для заправки, за смаком);
- сіль і перець (за смаком).
Щоб салат вийшов красивим і тримав форму, використовуйте при приготуванні кулінарне роз’ємне кільце і щільно утрамбовуйте шари столовою ложкою.
Приготування:
- Цибулю почистити, помити і дрібно нарізати. Змішати воду з оцтом і залити цибулю. Залишити маринуватися на 10-15 хвилин.
- Картоплю почистити і натерти на дрібній тертці. Розділити на 2 рівні частини. Одну частину викласти першим шаром на підготовлене блюдо або порційні тарілки. Посолити і поперчити за смаком, змастити майонезом.
- Злити маринад з цибулі та віджати її від зайвої рідини. Розділити на 2 частини, одну частину викласти наступним шаром на картоплю.
- Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Викласти на цибулю, посолити і поперчити за смаком, змастити майонезом.
- Яйця очистити від шкаралупи, відокремити білки від жовтків і натерти на тертці окремо. Білки розділити на 2 частини. Одну частину викласти на моркву і змастити майонезом.
- Злити рідину з горбуші, очистити рибу від шкірки та кісток. Філе розім’яти виделкою і викласти на білки. Посипати цибулею, що залишилася, і змастити майонезом.
- Викласти другу частину картоплі, посолити і поперчити за смаком. Покрити майонезом.
- Наступним шаром — білки, що залишилися. Покрити майонезною сіткою.
- Останнім шаром викласти терті яєчні жовтки.
Пропонуємо до перегляду відеорецепт (набір інгредієнтів і послідовність дій трохи відрізняються від запропонованого вище рецепта):
Салат «Мімоза» з горбушею та сиром
Смачний, ситний і пікантний салат із рибою, сиром і маринованими огірочками. Страва готується швидко і легко, а результат перевершує всі очікування.
Час приготування: 20 хвилин Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- горбуша консервована у власному соку, філе (200-300 г);
- цибуля ріпчаста (1-2 шт.);
- огірок маринований (2-3 шт.);
- картопля варена (2-3 шт.);
- яйце куряче варене (4 шт.);
- помідор чері (для прикраси, 4-6 шт.);
- сир твердий (150 г);
- оцет столовий, 9% (для маринаду, 2 ст. л.). л.);
- вода питна (для маринаду, 100 мл);
- майонез (для заправки, за смаком);
- кріп/петрушка/інша свіжа зелень (для прикраси, за смаком);
- салат айсберг/латук/інший (для прикраси, за смаком);
- сіль і перець (за смаком).
Приготування:
- Цибулю почистити, помити і дрібно нарізати. Залити водою, додати оцет і залишити на 10-15 хвилин. Після зазначеного часу злити маринад і віджати цибулю від зайвої рідини. Розділити на 2 частини.
- Картоплю почистити і натерти на тертці. Викласти першим шаром на порційні тарілки або блюдо. Посолити і приправити за смаком, змастити майонезом. Зверху посипати частиною маринованої цибулі.
- Огірки дістати з маринаду, натерти на крупній тертці та віджати від зайвої рідини. Викласти наступним шаром. Покрити майонезною сіткою.
- Сир розділити на 2 частини. Одну частину натерти на крупній тертці, викласти наступним шаром і змастити майонезом. Другу частину натерти на дрібній тертці та залишити для прикраси страви.
- Яйця почистити та натерти на дрібній тертці. Покласти на сир, приправити і посолити за смаком. Покрити майонезною сіткою.
- Злити рідину з горбуші. Очистити рибу від шкірки та кісток, філе розім’яти виделкою і викласти наступним шаром. Посипати цибулею, що залишилася, і змастити майонезом.
- Останній шар — сир, що залишився.
- Помідори чері помити і розрізати на половинки або четвертинки.
- Кріп і листя салату помити, промокнути серветкою і дрібно порубати. Прикрасити салат помідорами та зеленню. Приклад прикрашання можна побачити на фото до рецепта страви.
Щоб смак салату був більш насиченим, необхідно дати йому просочитися. Відразу після приготування відправте страву в холодильник на 20-30 хвилин.
Салат «Мімоза» з горбушею та рисом
У цьому рецепті замість картоплі використовується рис, який ідеально поєднується з рибою і робить салат легшим. Родзинка рецепта — морква, обсмажена з цибулею.
Час приготування: 20 хвилин Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- горбуша консервована, філе (200-300 г);
- рис варений (200 г);
- цибуля ріпчаста (2 шт.);
- моркву (2-3 шт.);
- сир твердий (200 г);
- яйце куряче варене (4 шт.);
- олія рослинна (для смаження, 30 мл);
- цибуля зелена (для прикраси, за смаком);
- петрушка (для прикраси, за смаком);
- майонез (для заправки, за смаком);
- сіль і перець (за смаком).
Приготування:
- Моркву почистити, помити і натерти на середній тертці. Обсмажити в олії до м’якості.
- Цибулю почистити, помити і покришити кубиками. Додати до моркви і готувати на невеликому вогні, помішуючи, до золотистого кольору (8-10 хвилин). Остудити. За бажанням додати сіль, спеції та перемішати.
- На блюдо або порційні тарілки викласти першим шаром рис. Посолити і поперчити за смаком, змастити майонезом.
- Другим шаром укласти моркву з цибулею. Покрити майонезною сіткою.
- Очистити яйця від шкаралупи, відокремити білки і жовтки та натерти на тертці окремо. Викласти білки наступним шаром. Приправити за смаком і змастити майонезом.
- Злити рідину/олію з риби, очистити горбушу від кісток і шкірки, розім’яти філе виделкою. Викласти наступним шаром.
- Сир натерти на середній тертці та посипати ним горбушу. Змастити майонезом.
- Посипати салат тертими жовтками.
- Петрушку та зелену цибулю помити, промокнути серветкою. Цибулю дрібно порубати, петрушку розібрати на гілочки. Прикрасити салат зеленню.
Страва готова, можна подавати до столу!
Салат «Мімоза» з горбушею та вершковим маслом
Дуже смачна і незвичайна «Мімоза» з яблуками та плавленим сиром. Смак салату виходить дуже ніжним, вершковим і водночас соковитим. Для приготування страви слід обирати тверді, соковиті, але не надто солодкі яблука (білий налив, айдаред та інші подібні сорти).
Час приготування: 25 хвилин Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- горбуша, консервована, філе (200-300 г);
- яйце куряче варене (4 шт.);
- яблуко кисло-солодке (2 шт.);
- морква варена (2-3 шт.);
- цибуля ріпчаста (1-2 шт.);
- картопля варена (2-3 шт.);
- сир твердий (150 г);
- масло вершкове (100 г);
- цибуля зелена/петрушка/інша свіжа зелень (для прикраси, за смаком);
- майонез (для заправки, за смаком);
- сіль і перець (за смаком).
Перед приготуванням салату покласти вершкове масло і плавлений сир у морозильну камеру приблизно на 1 годину.
Приготування:
- Цибулю почистити, помити і дрібно нарубати. Залити окропом і залишити на 10-15 хвилин. Потім злити воду і віджати цибулю від зайвої рідини.
- Картоплю почистити і натерти на крупній тертці. Викласти першим шаром у салатник або на порційні тарілки. Посолити і поперчити за смаком, змастити майонезом.
- Наступним шаром викласти цибулю. Покрити майонезною сіткою.
- Злити рідину з риби, очистити від шкірки та кісток, філе розім’яти виделкою. Викласти третім шаром.
- Натерти заморожене вершкове масло на середній тертці і викласти поверх горбуші.
- Яблука очистити від шкірки, видалити насіння і серцевину. Нарізати дрібними кубиками або натерти на крупній тертці (за бажанням) і викласти наступним шаром. Зробити майонезну сітку.
- Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Викласти наступним шаром. Покрити майонезною сіткою.
- Плавлений сир натерти на середній тертці, викласти на моркву.
- Яйця очистити від шкірки і натерти на середній тертці. Викласти останнім шаром і покрити майонезною сіткою.
- Зелену цибулю помити, промокнути серветкою і дрібно порубати. Посипати салат.
Салат «Мімоза» з горбушею гарячого копчення та свіжим огірком
Копчена горбуша надає страві неповторного аромату, пікантності та робить смак салату інтенсивнішим.
Час приготування: 20 хвилин Кількість порцій: 5
Інгредієнти:
- горбуша гарячого копчення, філе (350 г);
- цибуля ріпчаста (1 шт.);
- картопля (2-3 шт.);
- яйце куряче варене (6 шт.);
- огірок свіжий (2 шт.);
- сир твердий (200 г);
- цибуля зелена (для прикраси, 1 пучок);
- майонез (для заправки, за смаком);
- сіль і перець (за смаком).
Щоб смак салату вийшов більш гармонійним, усі інгредієнти повинні мати однакову температуру. Тому за 30 хвилин до приготування салату рекомендується помістити всі продукти в холодильник.
Приготування:
- Цибулю почистити, помити, нарізати тонкими півкільцями і залити окропом на 10-15 хвилин. Злити воду і віджати цибулю від зайвої рідини.
- Картоплю почистити і натерти на тертці. Розділити на 2 частини.
- Очистити рибу від шкірки та кісток. Філе дрібно нарізати і розділити навпіл.
- Яйця очистити від шкаралупи. Відокремити білки та жовтки і натерти на тертці окремо. Білки розділити на 2 частини.
- Огірки помити й очистити від шкірки. Нарізати дрібними кубиками.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Зелену цибулю помити, промокнути серветкою і дрібно порубати.
- Викласти інгредієнти в салатник шарами. Перший шар — половина картоплі. Додати сіль, приправити за смаком і покрити майонезною сіткою.
- Другий шар — половини риби. Посипати цибулею і зробити майонезну сітку.
- Третій — половина подрібнених білків. Приправити за смаком і змастити майонезом.
- Четвертий — друга частина картоплі. Покрити майонезом.
- П’ятий шар — риба, що залишилася.
- Шостий — огірки. Злегка посолити і змастити майонезом.
- Сьомий шар — білки, що залишилися. Покрити майонезною сіткою.
- Восьмий — сир. Змастити майонезом.
- Дев’ятий шар — жовтки. Прикрасити салат майонезною сіткою і посипати зеленою цибулею.
Джерело: https://fasterdel.icu/.