Французький омлет покроковий фото рецепт
Фотографія однієї з найпопулярніших закусочних страв до сніданку — французького омлету! Всупереч поширеній у великої кількості людей думці, до складу класичного французького омлету не входить молоко або вершки! Яйця просто збиваються разом із сіллю і обсмажуються з одного боку на вершковому маслі на пательні, після чого згортаються і подаються до столу з легким, зробленим нашвидкуруч овочевим салатом (зрозуміло, що цей додаток — вже моя відсебенька)!). Ну а весь процес приготування цієї знаменитої французької страви, можна знайти тут.
Інгредієнти
- Яйце куряче — 4 шт.;
- Вершкове масло — 30 г.;
- Сіль і чорний перець — за смаком;
Рецепт майже класичного французького омлету приготованого на сковороді на вершковому маслі. Просто яйця, олія і нічого зайвого!
Зазвичай, щоб з’їсти щось просте і смачне на сніданок, я готую ось такий омлет із 4 яєць і невеликої кількості хорошого вершкового масла. Час на приготування страви йде не більше 10 хвилин, а виходить дуже смачно. Різноманітність в омлет вносить використання в ньому різних начинок (про які я розповім пізніше, коли буду робити рецепти омлетів з шинкою і сиром, просто сиром, рибою і сирним сиром тощо).д.), ну а базова частина будь-якого французького омлету готується приблизно ось так.
На самому початку готування омлету необхідно встановити пательню з антипригарним покриттям на вогонь, а поки пательня нагрівається, розіб’ємо всі яйця в глибоку миску, додамо дрібку солі і трохи свіжомеленого чорного перцю,
Гарненько зіб’ємо яйця до однорідного стану виделкою або вінчиком,
Викладемо на нагріту сковороду шматок вершкового масла,
Шукаєте ідеальну рослину для створення елегантних садових форм? Обов’язково відвідайте https://yourule.top/samshit-vichnozelenij-vichna-klasika-dlja-vashogo.html, де детально розповідається про всі переваги самшиту у ландшафтному дизайні. Ця вічнозелена рослина здатна перетворити будь-який сад на витвір мистецтва завдяки своїй унікальній здатності піддаватися фігурній стрижці.
Дочекаємося коли вершкове масло на сковорідці повністю розтане, почне злегка закипати (ні в якому разі, масло не повинно почати горіти)!!!), після чого, в сковороду вливаємо збиті яйця,
Як тільки наш омлет почне загусати, починаємо його плавними рухами від бортів до центру перемішувати, щоб надати йому ось таку зморщену структуру (я так розумію, це робиться для «пишності» страви),
А коли омлет повністю загусне, дамо йому хвилину підрум’янитися (це на любителя! Власне, можна відразу знімати!), після чого його необхідно підчепити з одного боку біля борту,
І скласти навпіл,
Після чого викласти омлет на тарілку ось таким чином. До речі, існує багато варіантів викладання омлету! Можна скласти його навпіл, і ще раз навпіл, і викласти як четвертинку, можна викласти половинкою, а можна…
Викласти готовий французький омлет ось такою трубочкою!
Оскільки того ранку хотілося приготувати корисної та смачної їжі, я вирішив подати свій омлет із простим овочевим салатиком із помідорів чері та зелені петрушки. Для цього розріжемо пару помідорів навпіл, а промиті та просушені листочки петрушки нарвемо руками і відправимо все в невелику піалу. Поллємо помідори і зелень невеликою кількістю оливкової олії,
Посолимо і поперчимо наш салат за смаком, додамо в нього кілька крапель вустурширського соусу (можна замінити хорошим соєвим), перемішаємо,
І відразу ж подамо наш французький омлет до столу ось у такому вигляді, як показано на фото. Смачного, доброго ранку, і удачі в приготуванні французького омлету за описаним вище рецептом.
Для Вашої зручності, я також підготував відео цього рецепта. Єдине, у ролику розповідається як приготувати такий французький омлет із шинкою та сиром.
Примітки
Може звісно комусь вдасться приготувати цю страву і віддерти її від звичайної алюмінієвої пательні, але в мене це жодного разу не вийшло, тож я завжди використовую пательню з антипригарним покриттям… Єдине, каюсь, ще не пробував приготувати цей омлет на чавунній сковорідці, якщо результат буде позитивним — неодмінно розкажу!