Бутерброд із червоною ікрою покроковий фото рецепт
Фото не зовсім звичайного бутерброда з червоною ікрою, який чудово піде як на святковий стіл, так і буде світовою закускою під міцні напої. Власне, нічого особливого в бутерброді немає: найсвіжіший хліб намазується вершковим маслом, потім йде шар червоної ікри, якби не один нюанс! Перед укладанням на бутерброд ікри, хліб вмочують у дрібно нарубану зелень кропу, зеленої цибулі та петрушки. Поєднання зелені, смаку лимона (зелень збризкується соком) створює чудовий вигляд і смак бутерброда з червоною ікрою, в чому можна переконатися дивлячись на фото.
Інгредієнти
- Червона ікра — 100 гр.
- Рубана зелень петрушки, кропу, зеленої цибулі — 0,5 склянки
- Вершкове масло — 50 гр.
- Хліб (обов'язково свіжий!) — 2 скибки
- Лимон (потрібно близько 1 ч. ложки вичавленого з нього соку)
Один із варіантів оформлення бутерброда з червоною ікрою. Червона ікра в поєднанні з дрібно посіченою зеленню, скропленою лимонним соком, у якій обвалюють свіжу скибочку хліба, попередньо змащену гарним вершковим маслом, дає змогу отримати смачну та красиву канапку з червоною ікрою.
Взагалі, я особливо ніколи не морочився з пошуками рецептів бутербродів із червоною ікрою, оскільки щиро вважав, що немає нічого кращого, ніж на тонкий шар хліба, змащений тонким шаром вершкового масла, навалити товстий, товстий шар червоної ікри..! Цей підхід і був моїм еталоном, і було так доти, доки мені не захотілося зробити бутерброд із червоною ікрою не тільки смачним, а й красивим. Так, перед тим як почати, рекомендую заздалегідь витягти вершкове масло з холодильника, оскільки нам доведеться його не накладати шматками на бутерброд, а намазувати!
А бажану красу в нашому бутерброді з червоною ікрою нам забезпечить поєднання червоного кольору ікри та свіжої зелені, яку нам потрібно спочатку дуже тонко нарізати,
А потім, нарізане, ще на кілька разів нарубати. Як зелень підійдуть петрушка, кріп і зелене пір'я зеленої цибулі, базилік і кінзу використовувати для приготування бутербродів не рекомендую, — у них дуже специфічні запахи, вони переб'ють запахи ікри.
Далі, зелень викладаємо в окрему тарілку і злегка скроплюємо її лимонним соком,
Від булки найсвіжішого білого хліба відрізаємо дві скибочки, завтовшки трохи більше 1 см., бажано також, щоб обидві скибки за товщиною збігалися (це тупо для краси готових бутербродів із червоною ікрою потрібно),
Далі, зі скибок хліба (акуратно, щоб не розвалити свіжий хліб) відрізаємо всі скоринки,
Потім складаємо скибочки хліба одна на одну і розрізаємо впоперек, для того, щоб отримати 4 скибочки свіжого хліба без кірочок. Ці скибочки і будуть основою наших бутербродів.
Тепер залишилося лише зібрати все воєдино. Намазуємо скибочки хліба тонким шаром вершкового масла з 5 боків (не змащуємо маслом лише основу, т.е. низ бутерброда)
Потім по черзі обвалюємо з чотирьох боків усі скибочки хліба в нарубаній зелені, щоб зелень прилипла до країв наших майбутніх бутербродів,
Далі, викладаємо підготовлені шматочки хліба (єдиним, не намазаним маслом боком) на блюдо, і викладаємо на них червону ікру.
Отримуємо чотири смачних і красивих бутерброди з червоною ікрою і зеленню, у чому можна легко переконатися, дивлячись на фото рецепта,
Було настільки красиво, що я вирішив ЦЕ сфотографувати ще кілька разів крупним планом! Ось фото бутерброда з червоною ікрою номер раз,
А це, фото бутера номер два! Всім смачного і удачі в приготуванні описаного вище рецепта бутерброда з червоною ікрою.
Примітки
Думаю, що не зайвим буде зазначити, що для приготування бутерброда потрібно використовувати тільки смачне і якісне вершкове масло! Одного разу спробував зробити бутерброди з маргарином (масло несподівано скінчилося, а закуска потрібна була дуже швидко), вийшла хрінь повна, тільки ікру даремно використав!