Варення з персиків на зиму

Варення з персиків

Доброго дня! Сьогодні хочу поділитися простим, смачним і ароматним рецептом варення з персиків без кісточок.

У сезон персиків готую багато різних заготовок на зиму, зокрема й персикове варення часточками. За смаком персики за цим рецептом виходять як у сиропі, дуже смачно і готувати просто.

Персики для варення можна використовувати стиглі, а також злегка недозрілі. А ось перезрілі краще не брати, вони розваляться, і замість варення вийде каша.

Рекомендую приготувати і спробувати.

Інгредієнти для персикового варення

  1. Персики — 1 кілограм
  2. Цукровий пісок — 800 грамів

Як приготувати варення з персиків на зиму

1. Для початку персики слід ретельно вимити, видалити кісточку. Зняти шкірку, у стиглих персиків вона дуже легко знімається руками. Якщо персики трохи недостиглі — шкірку можна акуратно зняти ножем. За бажанням, шкірку можна і залишити, мені більше подобається варення без неї. Нарізати очищені персики середніми шматочками, надто дрібно різати не потрібно, вони уваряться і зменшаться в розмірі.

Млинцевий торт з полуницею – це ніжний та ароматний десерт, який стане справжньою родзинкою будь-якого заходу. Ознайомтеся з рецептом на https://ktosnami.icu/mlincevij-tort-iz-poluniceju.html, щоб дізнатися, як легко приготувати цю солодку насолоду вдома.

dscn7738.jpg

2. Скласти нарізані персики в миску для приготування варення. Засипати цукром. Весь цукор відразу не висипати, додати половину норми. Залишити миску з персиками при кімнатній температурі на 1 годину, щоб персики пустили сік.
dscn7739.jpg

3. Поставити миску з часточками персиків на вогонь, додати цукор, що залишився, і варити на повільному вогні, з моменту закипання 30-40 хвилин. Якщо рідини в персиках мало, можна додати трохи води, не більше 100 мл. Також пробувати на цукор, за необхідності додати ще.
dscn7740.jpg

4. Через півгодини смачне персикове варення готове. Пробую на готовність своїм перевіреним способом. Капаю краплю варення на тарілку, якщо не розтікається, то варення готове. Розлити варення по стерилізованих банках і закатати. Під шубу прибирати не потрібно, просто остудити і можна прибирати на зберігання.
dscn7741.jpg

Зберігати в погребі. Персикове варення без кісточок спокійно стоїть всю зиму, до нового врожаю.
dscn7755_0.jpg

Смачного!