Як посмажити яловичі реберця в мультиварці
Смажені яловичі реберця — проста і невибаглива страва, яку можна приготувати і на сковороді, і на вугіллі, і на решітці на мангалі. Влітку, на природі, вони чудово замінять шашлики, а взимку наситять і зігріють вас у найхолодніші холоди. Зрозуміло, можна посмажити яловичі реберця і в мультиварці.
Сьогодні я познайомлю вас із найпростішим, можна сказати, базовим рецептом їхнього приготування. Зрозуміло, його можна розширювати й ускладнювати, варіюючи приправи, додаючи під час смаження й тушкування овочі та вигадуючи різні соуси. Але сама процедура приготування при цьому сильно не змінюється.
Реберця — досить жирне м'ясо, а отже, цей рецепт важко назвати дієтичним. Але смак страви від цього тільки виграє! А на гарнір до смажених у мультиварці яловичих реберець чудово підійде картопля в будь-якому вигляді, свіжі, відварені або тушковані овочі, рис, гречка, макарони. І, зрозуміло, анітрохи не зайвою буде свіжа зелень.
Рецепт смажених яловичих реберець у мультиварці
Інгредієнти для приготування:
- Яловичі реберця — шість штук
- Одна цибулина
- Рослинна олія — три столові ложки
- Сіль, чорний мелений перець, зіра та інші спеції
Як посмажити яловичі реберця в мультиварці з цибулею:
Беремо охолоджені яловичі реберця, промиваємо, натираємо сіллю і спеціями. Можна використовувати будь-які спеції для м'яса. Замаринуємо реберця в спеціях і порізаній кільцями ріпчастій цибулі на пів години.
У мультиварку наливаємо трохи рослинної олії, викладаємо реберця. Зверху викладаємо порізану кільцями ріпчасту цибулю. Вмикаємо режим випікання та обсмажуємо з обох боків по 20 хвилин.
Щоб яловичина була м'якшою, вмикаємо режим тушкування на 60 хвилин. Викладаємо реберця на тарілку, зверху обсмажені кільця цибулі, а на гарнір можна подати макарони. Приємного апетиту!