Компот із вишні та абрикосів на зиму

Компот із вишні та абрикосів на зиму

Приготування компотів — чудовий спосіб заготовити цінні вітаміни, які містяться у свіжих ягодах і фруктах. Ділюся одним із найсмачніших рецептів компоту з вишні та абрикосів на зиму. Абрикос надає прекрасного аромату готовому напою. За бажанням його можна додати побільше. Вишня й абрикос чудово доповнюють одне одного.

Обов’язкове додавання лимонної кислоти, оскільки напій я готую без стерилізації. Для додаткової свіжості можна додати невелику гілочки меліси або м’яти, або невелику скибочку апельсина.

Інгредієнти розраховані на 1 літрову банку з компотом. Дуже рекомендую приготувати і спробувати вишнево-абрикосовий компот.

Інгредієнти

  1. Абрикоси (середнього розміру) — 4 штуки
  2. Вишня велика — 100 грамів
  3. Цукровий пісок — 2,5 — 3 столові ложки
  4. Лимонна кислота — на кінчику ножа
  5. Окріп — 1 літр

Як приготувати смачний компот із вишні та абрикосів на зиму

Абрикоси нарізати на скибочки середнього розміру, так вони додадуть яскравішого аромату компоту, кісточки прибрати. Абрикоси краще взяти середнього розміру, вони більш соковиті та солодкі.

Компот із вишні та абрикосів на зиму

Салат із консервованою горбушею – це проста та швидка страва, яка стане чудовим доповненням до будь-якого обіду. Детальний рецепт знаходиться на https://olenkinblog.icu/smachnij-salat-iz-konservovanoju-gorbusheju.html, де ви знайдете всі необхідні інгредієнти та покрокові інструкції.

Вишню помити, обсушити на кухонному рушнику. Кісточки не видаляти, інакше вишня вся розвалиться і компот вийде візуально не привабливим.

Компот із вишні та абрикосів на зиму

Банку заздалегідь простерилізувати і висушити. Стерилізувати можна на парі, в духовці, в мікрохвильовці або просто залити окропом і залишити на 5-7 хвилин. Викласти в неї підготовлену ягоду вишні.

Компот із вишні та абрикосів на зиму

На вишню розкласти скибочки абрикосів.

Компот із вишні та абрикосів на зиму

Всипати цукор і додати лимонну кислоту на кінчику ножа. Кількість цукру регулюйте під свій смак. Я додала 2,5 столові ложки цукру, за бажанням можна додавати трохи менше або більше.

Компот із вишні та абрикосів на зиму

Залити ягоди з абрикосами крутим окропом і закатати бляшаною кришкою (також заздалегідь простерилізованою і висушеною). Компот прибрати в тепло, перевернувши банку кришкою вниз до повного охолодження.

Компот із вишні та абрикосів на зиму

Зберігаю компот у погребі. Термін зберігання 1-2 роки.

Компот із вишні та абрикосів на зиму

Смачного!