Що приготувати до шашлику на стіл

Що приготувати до шашлику на стіл друзями на шашлики

Закуски до шашлику на природі багато в чому відрізняються від домашніх закусок для святкового столу. Поживні та жирні продукти, перші та другі страви зовсім не поєднуються з шашликом на природі.

Шашлик є особливою стравою, тому й закуски мають бути такими ж особливими та ідеальними. У більшості випадків до шашлику подають свіжі овочі або роблять із них салати. З овочів можна зробити окрему страву, яка неймовірно поєднується з шашликом, ця страва і послужить смачною закускою.

Зазвичай використовують такі овочі як огірки, баклажани, помідори, болгарський перець, також додають, зелень, капусту, моркву і базилік. З цих інгредієнтів легко зробити смачні салати та незвичайні рулети.

Насправді є величезна кількість страв, які зручно брати на природу. Приготування цих страв не займе у вас багато часу, а спогади від них будуть тільки приємні. Для таких страв використовуємо тільки продукти, які не швидко псуються, а також свіжі овочі, адже здоров'я це найголовніше, що в нас є.

Як приготувати закуски до шашлику на природі — 15 різновидів

Рулет із шинки та сиру

Маленькі рулетики з шинки чудово виглядатимуть на пікніку. Від нього будуть у захваті всі, хто піде з вами на шашлики. А любителі м'ясних закусок навіть попросять поділиться таким кулінарним шедевром.

Інгредієнти:

  • шинка — 350 гр.;
  • яйце — 2 шт.;
  • сир (плавлений) — 250 гр.;
  • горіх (волоський) — 100 гр.;
  • цибуля (зелена) — 150 гр.;
  • майонез — за смаком.

Приготування:

Сир натираємо на дрібній тертці, яйця відварюємо круто і очищаємо.

Чистимо і подрібнюємо горіхи.

Видавлюємо часник, попередньо очищаємо його.

Викладаємо в миску горіхи, сир, яйця і часник.

Додаємо майонез і ретельно перемішуємо. Начинка готова.

Тонкими скибочками нарізаємо шинку, на кожен край накладаємо 1 столову ложку начинки.

Шинку звертаємо рулетом і обв'язуємо цибулею.

Щоб рулет міцніше тримався можна додатково закріпити його зубочистками, цілком вистачить 3 зубочисток на кожен рулетик.

Бутерброд з овочами

Найкраща закуска для людей, які дотримуються дієти. Від шашлику вони, найімовірніше, не відмовляться (це вже залежить від вас), а ось з іншими закусками можуть і стриматися, але точно не з цим. Цей бутерброд сам по собі красивий, а смак його не залишить байдужим нікого, хто його спробує.

Інгредієнти:

  • Хліб (житній) — 2 шматочки
  • базилік — 4 шт.;
  • баклажан — 4 часточки;
  • листя салату — 2 шт.;
  • помідори (невеликі) — 1 шт.;
  • кріп — 0,5 пучка;
  • петрушка — 0,5 пучка;
  • олія (рослинна) — 1 ст. л;
  • соус (томатний, гострий) — за смаком.

Приготування:

Обсмажуємо шматочки баклажанів, які попередньо нарізали, на рослинній олії.

Два шматочки хліба намазуємо по всій довжині томатним соусом.

Поверх 1 шматочка накладаємо часточки обсмаженого баклажана, листя базиліка, помідори і зелень.

Накриваємо 2 шматочком хліба і бутерброд готовий.

Салат зі свіжими овочами та сиром «Фета»

Привабливий салат з овочами, який дуже популярний на природі. Дуже добре поєднується з шашликом, обов'язково приготуйте його найближчим часом, як вирішите піти з друзями на шашлики. Повірте, друзі будуть вам вдячні за такий салатик.

Інгредієнти:

  • огірки — 2 шт.;
  • помідори — 4 шт.;
  • перець (болгарський) — 1 шт.;
  • листя салату — 3 шт.;
  • сир «Фета» — 150 гр.;
  • зелень — за смаком;
  • маслини (без кісточок) — 1 банка;
  • олія (оливкова) — 2 ст. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.л.

Приготування:

Ретельно промиваємо помідори, болгарський перець, огірки під проточною водою. Рубаємо їх великими кубиками.

На невеликі шматочки рвемо листя салату. Дрібненько нашатковуємо зелень.

Гірчицю та оливкову олію змішуємо в окремій чаші.

Викладаємо на тарілку зелень та овочі, поливаємо приготовленою заправкою та ретельно перемішуємо.

Останній штрих, нарізаємо кубиками сир «Фета» і додаємо його в закуску разом із маслинами.

Овочевий салат до шашлику

Корисний і легкий салат до м'яса, який неймовірно смачний із шашликом. Він може бути з'їдений і без шашлику, але його виразний смак чудово доповнює соковитий шашлик.

Інгредієнти:

  • листя салат — 2 шт.;
  • редис — 1 пучок;
  • зелень — 1 пучок;
  • олія (рослинна) — 2 ст. л. л.;
  • цибуля (зелена) — 1 пучок;
  • огірки — 2 шт.;
  • помідори — 3 шт.;
  • сіль — за смаком.

Що приготувати до шашлику на стіл шашлику, друзі будуть здивовані такою

 

Приготування:

Ретельно промиваємо зелень, помідори, огірки, редис і листя салату.

Зелень подрібнюємо, помідори — нарізаємо шматочками, огірки — півкільцями, редис — тонкими кружальцями, листя салату — рвемо на шматочки.

У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти, солимо за смаком.

Заправляємо салат рослинною олією і ретельно перемішуємо.

Лаваш із зеленню до шашлику

Дуже швидка і проста закуска, яка ідеально підходить до шашлику. Вона має неймовірний смачний смак, а також є досить корисною. Приготуйте її на найближчий пікнік.

Інгредієнти:

  • лаваш — 1 шт.;
  • цибуля (зелена) — 1 пучок;
  • сир (сулугуні) — 250 гр.;
  • майонез — 150 гр.;
  • масло (вершкове) — 50 гр.;
  • кінза — за смаком;
  • перець (чорний, мелений) — за смаком;
  • зелень — за смаком.

Приготування:

Ретельно промиваємо зелену цибулю і зелень, потім дрібненько їх нарізаємо. Чим більше різновидів зелені, тим яскравішим буде лаваш.

Сир натираємо на крупній тертці.

Змащуємо лаваш рівномірно майонезом.

Поверх посипаємо зелену цибулю (за смаком кінзою) і всю подрібнену зелень.

Посипаємо сиром і скручуємо лаваш рулетом.

Кожен отриманий рулет із лаваша нарізаємо на 5-7 частин.

Салат до шашлику з капустою та помідорами

Прекрасний салатик, досить соковитий і смачний. А в прикуску з шашликом він стає зовсім ідеальним. Радимо вам його приготувати, і ви переконаєтеся в цьому самі.

Інгредієнти:

  • помідори — 3 шт.;
  • капуста (білокачанна) — 800гр.;
  • редька (зелена) — 1 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля (ріпчаста) — 1 шт.;
  • перець (чорний, мелений) — 1 щіпка;
  • олія (рослинна) — 6-8 ст. л.;
  • оцет — 1 ч.л.;
  • цукор — 0,5 ч. л.;
  • сіль — за смаком.

Приготування:

Під проточною водою промиваємо цибулю, моркву, редьку, зелень і помідори. З капусти зняти верхні листки.

Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву і редьку — тремо на крупній тертці, зелень — подрібнюємо, помідори — нарізаємо часточками. Капусту солимо і трохи перетираємо.

У посудині змішуємо всі інгредієнти, перчимо і солимо за смаком.

Додаємо оцет і заправляємо рослинною олією. Потім ретельно перемішуємо.

Рулет із яйцем і цибулею

Хоч і приготування цього рулету дуже просте, але він виходить дійсно дуже ніжний і смачний. Спробувавши один шматочок, ви захочете з'їсти ще. Дійсно дуже гарна закуска. Рекомендуємо для пікніка.

Інгредієнти:

  • тісто (листкове, без дріжджів) — 300 гр.;
  • цибуля (зелена) — 250 гр.;
  • сир — 150 гр.;
  • яйце — 4 шт.;
  • масло (вершкове)
  • часник (сушений) за смаком;
  • перець (чорний, мелений) — за смаком.
  • сіль — за смаком.

Приготування:

Яйця відварюємо круто і нарізаємо на дрібні кубики.

Цибулю подрібнюємо і підсмажуємо на вершковому маслі, до появи золотистого кольору.

Сир тремо на середній тертці, змішуємо з яйцями і цибулею. Додаємо сіль, сушений часник і перець за смаком, перемішуємо.

Тісто розкачуємо у формі прямокутника, начинку викладаємо рівномірно і по всій поверхні. Щільно скручуємо тісто рулетом, придавлюємо з боків.

Розігріваємо духовку, змащуємо рулет жовтком і випікаємо близько 30 хвилин. Даємо охолонути.

Фарширований батон до шашлику

Дуже цікава закуска, а головна дуже проста в приготуванні та неймовірно смачна. Вона чудово поєднується до шашлику, друзі будуть здивовані такою закускою, а також дуже вам вдячні.

Інгредієнти:

  • сир — 350 гр.;
  • батон (довгий і м'який) — 2 шт.;
  • майонез — 300 гр.;
  • кріп — 1 пучок;
  • часник — 1 зубок;
  • петрушка — 1 пучок;
  • кетчуп (гострий) — 2 ст. л.

Приготування:

У батоні робимо глибокі надрізи.

На дрібній тертці натираємо сир і змішуємо його з майонезом і кетчупом.

Подрібнюємо зелень і додаємо до сиру.

Часник слід видавити до суміші. Ретельно перемішати.

Заповнюємо зроблені розрізи в батонах цією заправкою.

Змащуємо батони заправкою і загортаємо їх у фольгу.

У розігріту духовку до 200 градусів кладемо наші батони приблизно на 20 хвилин.

Після цього відкриваємо фольгу і даємо підрум'янитися в духовці ще близько 10 хвилин.

Цю закуску найкраще буде робити перед самим шашликом, адже що б відчути весь її смак, її необхідно їсти теплою.

Ковбаса і помідори на багатті

Доволі незвична закуска, зате дуже смачна і чудово поєднується з шашликом, ми впевнені, що вам сподобається таке гармонійне поєднання інгредієнтів. Навчіться її робити правильно, і ви будете професіоналом в оформленні шашлику.

Інгредієнти:

  • помідор — 2 шт.;
  • ковбаса — 300 гр.;
  • базилік — 2 стебла;
  • перець (болгарський) — 2 шт.

Приготування:

Кружечками нарізаємо помідори і нарізаємо їх товстими кружечками.

Болгарський перець нарізаємо вздовж на 5 частин. Подрібнюємо базилік.

Розігріваємо решітку на вугіллі і викладаємо на неї помідори і перець, смажимо близько 6 хвилин.

Перевертаємо, посипаємо базиліком і продовжуємо смажити близько 4 хвилин.

Перекладаємо помідори на перець і досмажуємо близько 3 хвилин.

Гостра закуска до шашлику

Час приготування цієї закуски дуже короткий, ви її зможете приготувати навіть якщо ваш шашлик вже готується на вогні. Ця закуска підійде любителям гострої їжі.

Інгредієнти:

  • корінь хрону — 4 шт.;
  • часник — 6 зубчиків;
  • помідори — 2 кг.;
  • перець (чорний, мелений) — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Приготування:

Миємо коріння хрону і чистимо від шкірки. Пропускаємо їх через м'ясорубку.

Промиваємо помідори, ріжемо кожен на 4 частини. Пропускаємо через м'ясорубку.

Чистимо часник і видавлюємо його до помідорів. Перчимо і солимо за смаком.

Змішуємо помідори та часник із хріном, ретельно перемішуємо.

Якщо закуска вийшла занадто гостра, то додайте до неї помідорів, поки не досягнете певної гостроти

Бутерброди із сиром та авокадо

Авокадо досить ситний продукт, але бутерброди з його участю виходять просто шикарні. Він чудово поєднується з хлібом і сиром. Запевняємо вас, гості їстимуть їх із задоволенням, ще й у прикуску зі смачним шашликом.

Інгредієнти:

  • сир (твердий) — 100 гр.;
  • авокадо — 1 шт.;
  • хліб (білий) — 300 гр.;
  • кріп — за смаком;
  • перець (чорний, мелений) — за смаком.

Приготування:

Хліб нарізаємо скибочками, подрібнюємо кріп і тремо сир на середній тертці.

Очищаємо авокадо від шкірки, викидаємо кісточку і розрізаємо його навпіл. Зі свого боку кожну половинку ріжемо впоперек на скибочки завтовшки приблизно по 0,5 сантиметра.

По кілька шматочків авокадо викладаємо на порізаний хліб, присипаємо кропом і перчимо за смаком. Зверху викладаємо сир.

Розігріваємо духовку до 200 градусів, викладаємо бутерброд у деко і відправляємо в духовку приблизно на 15 хвилин. Бутерброди готові.

Рулет із лаваша до шашлику

Рулет дуже легкий, у ньому немає ні м'яса, ні ковбаси, зате є багато овочів і зелені. Завдяки соусу рулет вийшов просто неймовірним, і ми впевнені, що ваші друзі та колеги здивуються, що в цьому рулеті немає м'ясних продуктів, а смак дуже ніжний. Якщо ви приготуєте її своїм друзям, близьким або знайомим, то ви їх точно здивуєте.

Інгредієнти:

  • сир (твердий) — 250 гр.;
  • лаваш — 3 шт.;
  • огірок — 3 шт.;
  • майонез — 400 гр.;
  • морква (по-корейськи) — 300 гр.;
  • кріп — 2 пучки;
  • листя салату — 1 пучок;
  • гірчиця — 2 ч.л.;
  • кетчуп — 4 ст. л.;
  • мед — 2 ч. л.;
  • перець (мелений, чорний) — 1 щіпка.

Приготування:

Для приготування соусу потрібно змішати ці інгредієнти: майонез, мед, гірчицю, перець, кетчуп. Ретельно перемішати.

Сир натираємо на дрібній тертці.

Кріп і листя салату дрібненько нарізаємо.

Соломкою ріжемо моркву й огірок.

Викладаємо лаваш на харчову плівку. Викладаємо лист лаваша на лист.

На перший лист викладаємо сир.

На другий аркуш викладаємо половину соусу і посипаємо листям салату і кропом.

Третій лист обмазуємо другою половиною соусу, викладаємо огірок і моркву.

Загортаємо рулетик, зберігаємо в холодильнику.

Закуска з баклажанів

Спробуйте обов'язково цю закуску, готується вона дійсно швидко, а смак у неї приголомшливий. Приготуйте її на найближчий пікнік і почастуйте ваших друзів, вона чудово поєднується з шашликом.

Інгредієнти:

  • баклажан — 4 кг.;
  • перець (болгарський) — 3 шт.;
  • часник — 1 головка;
  • цукор — 100 гр.;
  • морква — 3 шт.;
  • оцет — 100 гр.;
  • цибуля (ріпчаста) — 3 шт.;
  • вода — 100 гр.;
  • олія (рослинна) — 3 ст. л. л.;
  • сіль — за смаком.

Приготування:

Баклажани промиваємо і нарізаємо товстими кружальцями. Солимо і відставляємо на 1 годину, щоб прибрати гіркоту. Обсмажуємо їх до напівготовності з двох сторін.

Для заправки ми натираємо моркву на крупній тертці, цибулю — нарізаємо півкільцями, а болгарський перець — смужками. Обсмажуємо на сковороді дані інгредієнти. Видавлюємо до них часник і посипаємо петрушкою.

У каструлю викладаємо інгредієнти шарами: баклажани, заправка, баклажани.

Змішуємо воду, оцет і цукор. Заливаємо отриманий маринад у каструлю.

Сирна закуска з кабачків до шашлику

Закуска до шашлику дуже смачна, її радимо подавати холодною. Саме тому її слід готувати перед походом на пікнік. Ця страва дуже красива і ситна, вона обов'язково сподобається кожному, хто її спробує.

Інгредієнти:

  • кабачки — 3 шт.;
  • моцарела — 100 гр.;
  • сир (пармезан) — 100 гр.;
  • яйце — 1 шт.;
  • крихти хліба — 100 гр.;
  • олія (оливкова) — 4 ст. л.;
  • перець (чорний, мелений) — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Приготування:

Кабачки слід почистити та нарізати кільцями. Вирізаємо серцевину що б вийшли чашечки.

Солимо і перчимо вирізану «чашу» кабачка, скибочки моцарели щільно укладаємо в «чашу».

Хлібні крихти висипаємо в миску, додаємо пармезан і ретельно перемішуємо.

В окремій посудині збиваємо яйця.

Фарширований кабачок занурюємо в збите яйця, після в суміш сиру і крихт.

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Після змащуємо деко олією.

Закуску слід випікати протягом 15 хвилин, до появи золотистого кольору.

Печені овочі з горіховим соусом

Прекрасна закуска, яка дуже добре поєднується з шашликом. Приготування не займе у вас багато часу, а ось похвалу ви будете слухати набагато довше. Радимо приготувати цю ідеально смачну закуску для шашлику.

Інгредієнти:

  • перець (болгарський) — 3шт.;
  • баклажани — 3 шт.;
  • помідори — 4 шт.;
  • горіх (волоський) — 100 гр.;
  • сік (лимона) — 2 ч. л.;
  • олія (оливкова) — 50 мл.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 1 головка;
  • фісташки (смажені) — 50 гр.;
  • перець (чорний, мелений) — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Приготування:

Овочі насаджуємо на шампури. Поставити над вугіллям, регулярно перевертати. Знімаємо після того моменту, як шкірка помідора і перцю почне чорніти.

Баклажани печемо трохи довше, поки їхня шкірка не почне відокремлюватися від м'якоті.

Знімаємо овочі занурюємо їх у холодну воду, і з легкістю знімаємо шкіру.

Для приготування соусу потрібно нарізати порівну фісташки, горіхи, часник і цибулю. Після все ретельно перемішати. Додаємо лимонного соку, оливкової олії, чорного перцю і сіль.

Нарізаємо крупно всі спечені овочі та поливаємо їх соусом в окремій посудині.

Використано матеріали сайта https://saitidei.icu/