Вареники з картоплею та печінкою

У цих варениках дуже тонке тісто і багато начинки. Вареники можна заготовити про запас, заморозивши в морозилці в піддонах, пересипаючи їх борошном, а потім заморожені вареники можна перекласти в пакетики і зберігати в морозилці.


Вареники з картоплею та печінкою. Фотографія рецепта

Для приготування вареників вам буде потрібно

    • для тіста:

    • борошно — 500г
    • вода — 2 склянки
    • яйце — 1 шт.
    • сіль — 1 ч. л.

для начинки:

  • картопля — 5-6 шт.
  • вершкове масло — 20г
  • молоко — за смаком
  • печінка яловича — 300г
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • рослинна олія для смаження
  • сіль, перець — за смаком.

Рецепт вареників

Вареники з картоплею та печінкою

Приготувати картопляне пюре, яке ми будемо змішувати зі смаженою печінкою. Картоплю почистити, покласти в киплячу підсолену воду і варити до готовності. Варену картоплю розім’яти, додати вершкове масло і трохи молока.

Для тіста просіяти в миску борошно, додати яйце, поступово влити воду і вимісити еластичне тісто. Перекласти на присипаний борошном стіл, продовжувати місити тісто руками доти, доки воно перестане прилипати до рук. Обернути тісто для вареників харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 20 хвилин. Після цього тісто буде більш м’яким.

Вареники з картоплею та печінкою

Яловичу печінку промити, зрізати протоки, видалити плівки і нарізати кубиками. У пательні розігріти олію і пасерувати на ній дрібно нарізану цибулю та моркву. Додати печінку й обсмажити до готовності. Посолити і поперчити за смаком. Тепер обсмажену печінку треба перекласти в миску і пюрирувати занурювальним блендером. Змішати картопляне пюре з подрібненою печінкою. Начинка для вареників готова.

Вареники з картоплею та печінкою

Далі можна ліпити вареники двома способами. Перший — безвідходний, але вимагає більше часу. Тісто треба скачати в ковбаску, розрізати ножем на невеликі шматки та кожен шматочок розкачати в коржик завтовшки 2-3 мм. Другий спосіб — розкачати тісто в тонкий пласт і вирізати формочкою кружечки діаметром близько 6 см.

Вареники з картоплею та печінкою

У центр коржа покласти приблизно 1 ч.л. начинки, скласти навпіл.

Вареники з картоплею і печінкою

З’єднати краї коржа і защипати по краях, щоб начинка не вилізла назовні. Укласти вареники щільно один до одного на дерев’яну дошку, присипану тонким шаром борошна, і прибрати в морозильну камеру. У міру необхідності діставати вареники з морозилки і відварювати до готовності в підсоленій воді. Подавати зі сметаною.