Ароматна олія покроковий фото рецепт

Фото рецепт приготування ще однієї заправки для салатів, піци, пасти, овочів і сиру — ароматної олії з травами та часником. Цей варіант олії ми будемо готувати гарячим способом, що дасть змогу не чекати місячний термін, доки вона настоїться і насититься ароматом часнику, пряних трав і спецій. Приготована цим способом ароматна оливкова олія в домашніх умовах — стане гарним доповненням до ваших пісних і звичайних страв, готується вона просто і порівняно швидко.
Інгредієнти
- Оливкова олія — 1 літр;
 - Часник — 3 головки;
 - Червоні пекучі перці — 12 штук;
 - По 10 горошин чорного і запашного перцю;
 - Зерна гірчиці — 1 ч. ложка;
 - Зерна коріандру — 1 ч. ложка;
 - Гвоздика — 3 маточки;
 - Кілька гілочок чебрецю і розмарину;
 

Не так давно я розміщував у своїй кулінарній книзі рецепт приготування олії з часником і травами, де олія протягом місяця настоюється і насичується ароматом доданих до неї інгредієнтів. Це дуже смачно, але й часу на настоювання займає неабияку кількість! Як Ви вже здогадалися, є більш швидкий спосіб готування цієї заправки. Тож, сьогодні пропоную Вам ознайомитися зі ще одним варіантом приготування ароматної олії з часником і травами, яку цього разу, ми будемо готувати гарячим способом.

Приготування почнемо з часнику. Почистимо всі три головки,

Щоб поліпшити віддачу оливковій олії аромату часнику, розчавимо (розплющимо) всі зубчики плоскою частиною ножа,

Для цієї ж мети, т.е. для активації процесу обміну ароматами, а стосовно пекучих перців — отримання оливковою олією гостроти, відріжемо зі стручків плодоніжки.

Тепер підготуємо каструлю, всі інші інгредієнти, і можна приступати до процесу створення ароматної олії гарячим способом. Ви здивуєтеся як це просто робиться!

Відправимо часник, ароматні трави та сухі спеції в каструлю, заллємо вміст оливковою олією,

Добре перемішаємо, намагаючись щоб олія проникла всередину пекучих перців,

Далі, встановимо оливкову олію з часником і травами на вогонь, нагріваємо нашу конфорку до 60-70 градусів (3 або 4 з 9), і щойно вона почне ледь помітно вирувати, прибираємо вогонь на 2 (з 9) і гріємо олію ще 30-40 хвилин, після чого охолоджуємо олію до кімнатної температури,

Потім проціджуємо її через друшляк,

Витягнемо з проціджених інгредієнтів пекучі перці (також можна використовувати і горошини чорного та запашного перцю),

Відправимо стручки та горошини перців у підготовлені скляні пляшки,

Після чого, використовуючи лійку, переллємо ароматну олію в пляшки. В принципі, отриману ароматну олію відразу ж можна використовувати!

Але якщо олія Ваша не використовується Вами одразу і постоїть тиждень-другий, уся каламуть осяде, і вона стане більш-менш прозорою. Утім, і в тому, і в іншому випадку, на смакові властивості каламутний вигляд ароматної олії абсолютно не впливає..! Приємного всім апетиту!