Ароматна олія покроковий фото рецепт
Фото рецепт приготування ще однієї заправки для салатів, піци, пасти, овочів і сиру — ароматної олії з травами та часником. Цей варіант олії ми будемо готувати гарячим способом, що дасть змогу не чекати місячний термін, доки вона настоїться і насититься ароматом часнику, пряних трав і спецій. Приготована цим способом ароматна оливкова олія в домашніх умовах — стане гарним доповненням до ваших пісних і звичайних страв, готується вона просто і порівняно швидко.
Інгредієнти
- Оливкова олія — 1 літр;
- Часник — 3 головки;
- Червоні пекучі перці — 12 штук;
- По 10 горошин чорного і запашного перцю;
- Зерна гірчиці — 1 ч. ложка;
- Зерна коріандру — 1 ч. ложка;
- Гвоздика — 3 маточки;
- Кілька гілочок чебрецю і розмарину;
Не так давно я розміщував у своїй кулінарній книзі рецепт приготування олії з часником і травами, де олія протягом місяця настоюється і насичується ароматом доданих до неї інгредієнтів. Це дуже смачно, але й часу на настоювання займає неабияку кількість! Як Ви вже здогадалися, є більш швидкий спосіб готування цієї заправки. Тож, сьогодні пропоную Вам ознайомитися зі ще одним варіантом приготування ароматної олії з часником і травами, яку цього разу, ми будемо готувати гарячим способом.
Приготування почнемо з часнику. Почистимо всі три головки,
Щоб поліпшити віддачу оливковій олії аромату часнику, розчавимо (розплющимо) всі зубчики плоскою частиною ножа,
Для любителів експериментів на https://mashkina.icu/kotleti-z-m-jasa-kozuli-pokrokovij-foto-recept.html є незвичайний варіант котлет з додаванням фети або сиру чеддер. Такі котлетки виходять особливо соковитими, а сир створює приємні смакові нотки, які чудово поєднуються з характерним смаком козлятини. Головне — не переборщити з сиром, щоб він не перебивав основний смак.
Для цієї ж мети, т.е. для активації процесу обміну ароматами, а стосовно пекучих перців — отримання оливковою олією гостроти, відріжемо зі стручків плодоніжки.
Тепер підготуємо каструлю, всі інші інгредієнти, і можна приступати до процесу створення ароматної олії гарячим способом. Ви здивуєтеся як це просто робиться!
Відправимо часник, ароматні трави та сухі спеції в каструлю, заллємо вміст оливковою олією,
Добре перемішаємо, намагаючись щоб олія проникла всередину пекучих перців,
Далі, встановимо оливкову олію з часником і травами на вогонь, нагріваємо нашу конфорку до 60-70 градусів (3 або 4 з 9), і щойно вона почне ледь помітно вирувати, прибираємо вогонь на 2 (з 9) і гріємо олію ще 30-40 хвилин, після чого охолоджуємо олію до кімнатної температури,
Потім проціджуємо її через друшляк,
Витягнемо з проціджених інгредієнтів пекучі перці (також можна використовувати і горошини чорного та запашного перцю),
Відправимо стручки та горошини перців у підготовлені скляні пляшки,
Після чого, використовуючи лійку, переллємо ароматну олію в пляшки. В принципі, отриману ароматну олію відразу ж можна використовувати!
Але якщо олія Ваша не використовується Вами одразу і постоїть тиждень-другий, уся каламуть осяде, і вона стане більш-менш прозорою. Утім, і в тому, і в іншому випадку, на смакові властивості каламутний вигляд ароматної олії абсолютно не впливає..! Приємного всім апетиту!