Кекс із сиром і бананом
Здрастуйте! Сьогодні я пропоную спекти бананово-сирний кекс у мультиварці. Якщо в тісто додається банан, то випічка виходить дуже ароматна і смачна. Для приготування кексу краще використовувати перестиглий банан, такий фрукт добре розминається виделкою або подрібнюється в блендері.
Банан чудово гармонує з сиром, кекс виходить м’який і ніжний. Для замішування тіста необхідно використовувати міксер, щоб можна було збити масу до отримання однорідного стану. У складі рецепта присутнє вершкове масло, його необхідно розм’якшувати або розтоплювати. За бажання в тісто можна додавати маргарин. Пшеничне борошно краще заздалегідь просіяти за допомогою сита, щоб не було грудочок. А для пористості випічки необхідно додавати розпушувач.
Сирно-банановий кекс готується в мультиварці в програмі «Випічка» 60 хвилин. Кекс виходить м’яким, ароматним і рум’яним. За бажання можна верхню частину теж підрум’янити, для цього в опції «Випічка» слід тримати кекс приблизно 10-15 хвилин. Посипати цукровою пудрою потрібно теплу випічку. Якщо потрібен рівномірний шар із цукрової пудри, то для цих цілей рекомендується використовувати сухе дрібне сито. Смак у цієї випічки насичений банановий.
Якщо ви любите домашню випічку, то цей рецепт точно для вас: https://tvoyakishenka.shop/cibulevij-pirig-u-multivarci.html. Цибулевий пиріг, приготований у мультиварці, — це простий і швидкий спосіб потішити себе та близьких. Він чудово підходить як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Спробуйте додати трохи сиру або зелені, щоб зробити смак більш насиченим.
Інгредієнти
- Банан — 1 шт.
- Яйце куряче — 3 шт.
- Цукор — 130 г.
- Борошно пшеничне — 1,2 ст.
- Масло вершкове — 70 г.
- Сир — 150 г.
- Олія рослинна — 1 ст.л.
- Розпушувач тіста — 1 ч.л.
- Цукрова пудра — за смаком.
Як приготувати бананово-сирний кекс у мультиварці
Банан рекомендується купувати заздалегідь, щоб він кілька днів пролежав при кімнатній температурі. Спочатку потрібно збити курячі яйця, з’єднавши їх із цукром.
Вершкове масло розтопити, або розм’якшити за кімнатної температури. Додати олію в тісто, перемішати.
Насипати в основну масу сирок, перемішати до отримання однорідності.
Банан очистити від шкірки, розім’яти м’якоть виделкою. Додати фрукт у тісто. Перемішати.
Пшеничне борошно просіяти, додати в тісто разом із розпушувачем. Добре перемішати.
Мультиварочну каструлю змастити рослинною олією. Викласти тісто, розрівняти. Готувати в опції «Випічка» 1 годину.
Рум’яний бананово-сирний кекс посипати цукровою пудрою, і подати до сімейного чаювання. Випічка виходить м’яка, дуже ароматна, можна подавати і до святкового столу. Смачного!