Джем із червоної смородини з апельсином

Джем із червоної смородини з апельсином

Доброго дня! Сьогодні ділюся рецептом смачного джему з червоної смородини з апельсином.

Такий джем можна використовувати для прошарку тортів або тістечок. А також подати до млинців або панкейків.

Після приготування, коли джем повністю охолоне, він стає густим та густим. Джем має тонку нотку цитрусового аромату і смаку. Прекрасне поєднання ягід і апельсина. Готувати просто і швидко. Рекомендую приготувати і спробувати.

Інгредієнти

  1. Червона смородина — 500 грамів
  2. Апельсин (невеликий) — 0,5 штуки
  3. Цукор — 300 грам

Як приготувати джем із червоної смородини

1. Червону смородину перебрати, видалити гілочки. Ретельно промити під проточною водою. Викласти на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім перекласти в миску.
dscn0425.jpg
2. Апельсин помити щіткою, обдати окропом. Обсушити на паперовому рушнику. Нарізати разом зі шкіркою на невеликі шматочки, якщо є кісточки, їх необхідно прибрати.
dscn0427.jpg
3. Апельсин подрібнити в блендері. Якщо залишаться невеликі шматочки, це не критично.
dscn0428.jpg
4. Червону смородину також подрібнити блендером до однорідного стану.
dscn0429.jpg
5. У каструлю перекласти підготовлені смородину й апельсин, додати цукровий пісок. Цукру менше додавати не рекомендую, інакше джем вийде рідким.
dscn0430.jpg
6. Перемішати масу і залишити на 30 хвилин, накривши рушником, щоб цукор розчинився.
dscn0432.jpg
7. Поставити каструлю на вогонь і готувати джем після закипання 15-20 хвилин на повільному вогні. Дуже часто помішувати і знімати піну.
dscn0433.jpg
8. Джем готовий, він набув яскравішого кольору та густішої консистенції.
dscn0434.jpg
9. Розлити в заздалегідь стерилізовану баночку і закатати залізною кришкою. Повністю охолодити і прибрати на зберігання.
dscn0440.jpg
Смачного!

За матеріалами https://homeworld.icu/