Шоколадний пиріг із яблуками
Доброго дня! Ділюся рецептом дуже смачного шоколадного пирога з яблуками в мультиварці. Подобається цей рецепт саме з додаванням яблука. Прекрасне поєднання шоколадного тіста з фруктами. Воно виходить пористе, повітряне і дуже м’яке. Незрівнянний яблучний пиріг, в міру солодкий і ароматний. Яблука надають йому кислинку, а какао порошок — шоколадний смак.
Шоколадний пиріг з яблуками можна подати просто посипавши цукровою пудрою, можна полити згущеним молоком або покрити будь-якою глазур’ю. Мені подобається зверху покривати шоколадну випічку сметаною.
Прекрасний пиріг для буденного чаювання. Дуже рекомендую приготувати шоколадно-яблучний пиріг з какао в мультиварці.
Інгредієнти
- Сметана — 2 столові ложки
- Яйця — 2 штуки
- Цукор — 150 грам
- Вершкове масло — 100 грам
- Борошно — 200 грам
- Какао порошок — 3 чайні ложки без гірки
- Сода, гашена в оцті — 1 чайна ложка
- Яблуко — 1 штука
- Ванілін — за смаком
- Сіль — щіпка
Як приготувати шоколадний пиріг із яблуками в мультиварці
1. У миску розбити яйця, всипати цукор. Збити міксером до пишної маси. Я збивала близько 10 хвилин.
Для шанувальників овочевих страв ідеально підійдуть https://yamamashka.shop/tushkovani-kabachki-z-farshem-u-multivarci.html. Кабачки з фаршем у мультиварці нагадують сезонні яства зі села, але з більш ніжним смаком. Цей варіант можна подавати як гарнір до круп’яних страв або як самостійну легку вечерю. Цікаво, що при повільному тушкуванні овочі зберігають вітаміни краще, ніж при смаженні.
2. Додати у збиту яєчну суміш дрібку солі та ванілін. Перемішати. Ванілін можна замінити на ванільний цукор.
3. Додати сметану і розм’якшене вершкове масло. Масло я замінила на вершковий маргарин, мені з ним випічка подобається більше.
4. Соду погасити оцтом і додати в тісто, перемішати.
5. Додати в тісто какао порошок і борошно. Борошно попередньо обов’язково просіяти. Какао можна замінити на розтоплений гіркий шоколад, його знадобитися 100 грам.
6. Яблуко нарізати тонкими шматочками і додати в тісто, перемішати. За вашим бажанням яблуко можна очистити від шкірки. Я не чистила.
7. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, викласти тісто. Увімкнути мультиварку на режим «випічка», готувати 40-45 хвилин.
Готовий пиріг трохи остудити, потім перекласти на тарілку, нарізати на порційні шматочки.
Прикрасити за бажанням. Я прикрасила солодкою сметаною і мармеладом.
Смачного!